joi, 26 ianuarie 2017

Ziua unirii

Bessie Coleman

Brave Bessie, prima femeie de culoare pilot e sarbatorita astazi de Google. 

Bravo Bessie


marți, 24 ianuarie 2017

Incalzirea globala va produce inghet

https://www.welt.de/wissenschaft/article161439417/Meeresforscher-prophezeien-Kollaps-des-Golfstroms.html

Sunt f. ingrijorat, ca de altfel toti oamenii de bine ai planetei, de schimbarile climatice. Urmaresc cu ingrijorare rezultatele studiilor oamenilor de stiinta. Si daca pina cum prognozele erau cumva intinse-n timp, acum devin tot mai aproape. Ultimele studii arata ca deoarece pamintul se-ncalzeste atunci Golf Stream, cel care incalzeste o parte din Europa, isi pierde din putere si deci se raceste. Si asta nu ar fi nimic dar si concentratia de sare se schimba. Ingrijorator e si faptul ca asta se va intimpla ca miine, in nici 300 de ani. Vezi aici incalzire climatica. Desi pare un pic paradoxal totusi mie mi se pare logic, il asemui cu situatia cind la mine-n casa e f. cald si nefasta deschide fereastrele larg si desi e cald, mie mi-e frig. Nefasta e teribil de zapacita nu stie, zau, cum sa procedeze, sa-si cumpare lucruri groase, sau usoare, dar cine stie cum va fi moda peste 300 de ani. Acum fiecare face cum vrea, io mi-am facut datoria patriotica sa va anunt, v-as sfatui sa fiti atenti cu chestii de astea, ca nu se glumeste!
Fotografie NASA

sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Designer Harry Hillaker, Father of the F-16

The F-16 is a revolutionary aircraft. It represents a major change in fighter design. Its fine blend of high technology and common sense requirements emphasizes flight performance-range, persistence, and maneuverability - right in the heart of the flight envelope where air combat takes place. The aircraft's "user-friendly" cockpit and integrated avionic system allow a single pilot to fight and win in aerial combat.

vineri, 6 ianuarie 2017

Sunt putred de bogat

Sunt bogat, foarte bogat, chiar mai bogat decit credeam, chiar daca mai mult putred. Noi, nemtii, am adunat in 2016 multi bani, noi, privatii, am ajuns la 5700 miliarde euroi, asta inseamna peste 71.250 pe cap de locuitor. Ce bine e sa fi cap de locuitor! Suntem si foarte economi, fiecare cap de locuitor pune deoparte ca 10% din cistig. Dar avem si datorii, noi privatii, in 2015 au avut 20.300 pe cap. Deci daca scadem din 71.250 cei 20.300 ajungem la o avere netto in cash de ca. 50.000€. Deci daca as avea 20 de copii as fi milionar. Vorbim doar de bani adunati, daca am aduna si restul averilor, case, pamint, bijuuri, avioane, masini, tablouri, femei am ajunge la niste sume exorbitante, am fi si mai putrezi.

marți, 3 ianuarie 2017

Tornado va avea urmas?

se zvoneste ca se lucreaza la un urmas al lui Tornado. Se spune ca va iesi prin 2035, atit pt. nevoile Germaniei cit si pt. Spania. Se vorbeste de ca. 100 de bucati.

Deosebit e ca va fi insotit de drone, care-l vor proteja si vor servi si ca senzori.