sâmbătă, 19 decembrie 2015

Craciun fericit!

Azi sunt 15°C, soare, nici Craciunul nu mai e ce era odata, in tinerete!

Reluare de anul trecut!

sâmbătă, 12 decembrie 2015

Inceputul sfirsitului

Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.
Winston Churchill

A trecut deja ceva vreme, dar m-am tot codit sa vorbesc despre asta, ma apasa, e ca si cum as suferi de o boala rusinoasa, speram sa-mi treaca, dar nu, nu trece, parca e tot mai rau. Dar sa-ncep cu inceputul, de fapt cu sfirsitul, ca de sfirsit e vorba.

A fost o zi ca oricare alta, ca oricare alta in ultimii 43 de ani, stiam ca se va sfirsi prost, stiam de mult ca se va sfirsi, dar nu vroiam sa cred, era ca iarna, ca prima zapada, stii ca va veni, dar cind vine te surprinde, te ia nepregatit. Am vrut sa plec in tacere dar n-a fost chip, m-am trezit cu multi, au venit chiar cu torturi facute-n casa, a fost simplu, dar, trebuie sa recunosc ca am fost tare emotionat. 

miercuri, 9 decembrie 2015

solutii simple si geniale, azi VW

Cum stie toata lumea ce-i simplu e si genial, desi nu tot ce-i genial e si simplu, sunt lucruri geniale care sunt complicate, cum e aia a lui Einstein pe care n-am inteles-o niciodata. Si daca ma gindesc bine, nici tot ce-i simplu e si genial. Dar ma rog, in definitiv nu conteaza, vreau doar sa spun cit de mindru sunt de inginerii nemti de la VW care au rezolvat problema motoarelor Diesel absolut fantastic, simplu si genial. Solutia imi aminteste puternic de multele degetare gaurite, site intoarse, tot felul de spirale pe care geniul romanesc il aplica in carburatoare, in urma cu peste 30 de ani, la celebrele Dacii, reducind masiv consumul de benzina, mai ales iarna cind nu se circula, dar si vara cind benzina era pe cartela.
Dupa cum se vede din video si din poza de mai jos, pe linga niste modificari de software, se mai introduce un gratar in fata filtrului de aer care zapaceste atit de tare aerul, incit duce la o ardere completa a motorinei si deci emisiunile devin nule.