duminică, 29 noiembrie 2015

Conferinta de mediu de la Paris

Sunt coplesit de stirile care se transmit pe toate canalele, stiri legate de eroismul luptei pt. apararea mediului. Se spune ca la conferinta de la Paris vor participa peste 50.000 de delegati, din toate tarile lumii, citeva mii de ziaristi, se vorbeste de ca. 150.000 de soldati si politisti, care vor asigura securitatea, vor participa toti oamenii politici importanti ai lumii. Vad un consens general, toti, absolut toti, sunt pt. o lume mai curata si mai buna. Unii, mai ambitiosi, vor chiar ca emisiunile de otrava aia de codoi sa devina zero. Nu-nteleg de ce nu se face ceva, odata ce toata lumea e de acord? Unii mai rautaciosi ar putea intreba oare cit codoi s-a consumat ca sa se deplaseze sute de mii de oameni la Paris, din toate colturile lumii, cit codoi e a fost necesar ca acestia sa fie cazati, sa li se dea de mincare? Cite paduri au fost rase pt. a se imprima tonele de documente, flyere, invitatii, ziare?
Cum spuneam, toti, absolut toti sunt de acord, chiar Papa Franziskus a spus ceva despre chestia asta, in Enzyklika Laudato, in Istanbul, in august a aparut o declaratie a islamicilor semnata chiar de Hossein Nasr, Ebrahim Rasool si Din Syamsuddin, budistii, Dalai Lama si Thích Nhất Hạnh, au zis si ei ce buna e natura, Arthur Waskow a initiat o declaratie a celor 425 de Rabini. Cred ca si marele Basescu ar fi spus ceva, desi eu nu am auzit nimic.
Si totusi, de ce nu se face nimic? Si totusi, de ce nu vine nimeni cu solutii, nu cred ca e suficient sa protestezi, cred ca ar trebui cautate si solutii.

marți, 17 noiembrie 2015

Clasamentul avioanelor de lupta in actiune

Locul 1, F-16 (2870)
Primul zbor: 02 Februarie 1974
Construite sau comandate: 4500