vineri, 17 ianuarie 2014

Cum e cu nefericitii?

Am analizat, in episoadele precedente, ce si cum e treaba cu fericirea. Sa vedem acum ce-i cu aia nefericitii, vai de mama lor! Din start ii scot din analiza pa abstinenti, vegetarieni si pe ulcerosi. Fericitii, de multe ori, nu-si dau seama cit de fericiti sunt, in schimb nefericitii sunt, in fiecare minut, constienti de starea in care se afla. Desigur exista si specii aparte care se bucura de starea lor nefericita, da-i consider exceptii. Neplacut e faptul ca bautura nu-i ajuta pe nefericiti. Am spus-o si-n topicul precedent, un nefericit beat e si mai nefericit. Da ce face un nefericit obisnuit, cum incearca el sa devina, totusi, fericit? In cazuri extreme poate sa divorteze, poate sa-si bata nefasta, sa-si injure sefu si pa politicieni, da multi, f. multi isi iau lumea-n cap. Precum Fat-Frumos din poveste isi pun tolba-n bat si pleaca peste mari si tari, in cautarea norocului.
Unii dintre ei ajung in Germania, cum am ajuns si eu. O fi bine, o fi rau ? Pt. unii e bine, de ex. pt. mine, pt. altii e rau, ma rog, fiecare cu soarta lui!
S-o luam stiintific, io cind o iau stiintific trebe sa am la indemina o statistica, o diagrama, o curva (nu va ginditi la prostii), de data asta ma voi baza pe Statistisches Bundesamt. Dupa cum observam, in 2012, au venit in Germania 116964 de romani, sunt extrem de impresionat de precizia nemteasca, cum or fi reusit sa numere atit de exact? As fi curios sa stiu daca autoritatile romane stiu citi oameni le-au plecat! Dar in acelasi timp s-au intors in Ro 71252, marea majoriate romani, nu ar fi exclus ca printre acestia sa fie si niste nemti. Imi e oarecum clar de ce au venit cei o suta de mii, da de ce au plecat cei saptezeci nu putem decit specula. Poate ca unii s-au vazut cu sacii-n caruta, altii si-au facut suma, unii s-au intors sa moara pa pamintu natal, da precis mai sunt si unii intorsi cu coada intre picoare nereusind sa faca nimic p-aici.
Interesant e sa vedem ca mai multi turci se-ntorc acasa, e de inteles e ca vin in germania multi polonezi, unguri, bulgari, greci. Sunt uimit ca vin si francezi, italieni, spanioli. Am citi pe undeva ca vin chiar si americani, si, tineti-va bine, chiar japonezi si monachezi.

5 comentarii:

  1. Inca un subiect preferat - migratia populatiei.
    Romanii merg in DE sa isi aduca masini, mobila second hand, haine second hand, scule second hand, si cam orice altceva va puteti imagina, second hand. E mult mai convenabil sa faci comertz decat sa mergi la munca, apoi in general romanul merge la munca afara ca sa isi faca bani sa isi ridice o casa, etc etc, destul de putini emigreaza efectiv. Romanul se multumeste cu putin, nu ii trebuie multe sa fie fericit, pana nu intervine nefasta, evident.
    Daca tot suntem la capitolul asta, Germania este o destinatie preferata si de finlandezi. Exceptand limba se inteleg destul de bine avand acelasi spirit disciplinat.
    Cum ramane cu rusii? In Berlin am auzit foarte frecvent limba rusa asa pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  2. cei mai multi rusi sunt veniti cu germanitate si nu sunt bagati in aceste statistici. ca "nemti" sunt ajutati de stat si deci, mai putin "obligati" sa faca nasoale. Cunosc citiva pe aici si spre surprinderea si dezamagirea mea sunt oamnei de treaba.
    Din nefericire, lucru extrem de neplacut pt. noi, cei de aici, romanii ocupa locuri fruntase in tot ce-nseamna nasoale, poate se exagereaza, mai degraba sper ca se exagereaza, da cind e vorba de orice hotie, crima, primii care sunt suspectati sunt romanii

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai la fel e si in Italia, Spania sau Franta. Avem un tap ispasitor si nimeni nu se supara cand le dam ... . Daca nu ia nimeni atitudine, e normal sa ne trezim primii suspecti sau scuipati in cap. Rusii in general, la fel ca orice alt popor oropsit, sunt oameni de treaba, problema este si la ei ca si la noi cu parvenitii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Monachezi ??!
    Poate monegasti...

    RăspundețiȘtergere
  5. E o placere lectura acestui blog! Proprietarul e clar un domn haios si inteligent! Brava! :-*

    RăspundețiȘtergere

comentati