joi, 11 iulie 2013

sa cistigam din nou un ban cinstit

Cine ma citeste cu atentie, si bine face, isi aminteste de cum am cistigat cu ceva timp in urma un ban cinstit http://la-neamtu-tiganu.blogspot.de/2012/06/sa-cistigam-un-ban-cinstit.html.
Vorbeam de Rosia Montana, respectiv de actiuni. Amintesc ca am cumparat atunci cu 1,627 si am vindut dupa doua zile cu 1,912, desigur e vorba de numa 0,3€, da procentele conteaza.
Intre timp nu s-a mai intimplat nimic, sau mai bine zis actiunile au tot scazut pin-la ca 0,8€.

Azi dimineata am auzit ca stimatu prim min Ponta a tinut o cuvintare si ar fi vorbit si de Rosia Montana, din pacate a trebuit sa muncesc si n-am putu sa vad cum se misca actiunea. Spre seara am vazut, a crescut in doar citeva ore cu ca. 10%. Sa ne imaginam ca as fi preten cu domnu primu si mi-ar fi spus ieri ca va tine o cuvintare si va vorbi de Rosia Montana. Pai as fi bagat mintenas fro 100.000 de iepuroi, iar spre seara as vinde, cistig brutto, 10000, scadem impozitu, 25% in ge sau 16% in  Ro avem cistig net 7500, respectiv 8400, intr-o zi.
Nu-i asa ca-i bine sa fii preten cu-n prim min?
Da io cum nu sunt preten am cumparat de abia acum cu 1,17, desigur nu am investit chiar 100000.
Ce urmeaza? Desigur am pus stop los, la 1,4, cind ajunge se va vinde automat. Sunt sigur ca ne vom mai distra cu povestea asta, probabil va creste, vor incepe mai apoi protestele oamenilor de bine cu cianura si nu ne vindem tara, actiunile vor scade, parlamentu, totusi va aporba, actiunile vor creste.
Toata chestia e sa fii pa faza!

miercuri, 10 iulie 2013

Ghidul calatorului american in Franta

Deoarece se apropie, cu mare viteza, perioada concediilor public un ghid, primit pe E-mail, pt. calatorii americani. Pe undeva acest ghid e absolut inutil deoarece nu suntem americani si de mult, marea majoritate dintre noi si-a satisfacut curiozitatea vizitarii fratelui nostru fonfait din vest.
In ceea ce ma priveste am fost de n-ori, la inceput, cu munca, doua luni, la Dunkerque, Dünkirchen, pe nemteste, am vazut f. multe cimitire si muuulte dame vesele in port, mai apoi de jde de ori prin Paris, ba cu munca, ba asa, si-nca jde ori la castelele de pe Loira, pa la Saint Tropez, si pa la alte Sulli sur Loire, Pila sur Mere, Toulouse, Carcassone, Nissa. Puse una peste alta pot spune ca Franta-i misto da nu simt nici o nevoie s-o mai vizitez curind. Imi pare rau ca trebuie s-o spun da parca nici frantuzoaicele nu mai sunt ce erau inainte de a le cunoaste. Cele mai multe pur si simplu nu au tzitze iar cele din Paris care au din belsug sunt totusi muult prea bronzate.
Cel mai bine m-am simtit atunci cind am inchiriat o casa, chiar pe malu marii, si nu am fost nevoiti sa mergem la restaurant, ca ne gospodaream singuri. Nici pa vrema ceausista nu am trait umilintele pe care le-am trait in Franta atunci cind am fost infometat si am fost nevoit sa vizitez un restaurant. Nu recomand nimanui sa circule in Franta cu o masina cu numar german.

Urmatorul ghid pentru calatorii americani care se-ndreapta spre Franta a fost compilat de specialisti de cea mai inalta calificare din documente confidentiale si publice provenind de la US State Department, Food and Drug Administration, Central Intelligence Agency, US Chamber of Commerce, Center for Disease Control si cativa sateliti-spioni extrem de scumpi, despre care francezii n-au habar. Este un ghid exclusiv pentru calatorii americani.
Garantia acuratetii nu este nici urmarita, nici intentionata.

marți, 2 iulie 2013

On revient toujours a nos premiers amours!

zic bilbiiti de francezi. Si totusi s-ar putea sa existe o saminta de adevar. Io, la virsta mea matusalemica, am dat in mintea adolescentei, am inceput sa-mi las plete. De fapt toata viata mi-am dorit sa port plete, in tinerete incercam, da nu prea se putea, cel tirziu la examen trebuia sa ma tund, mai apoi devenisem "om serios" cu familie si meserie si nu se facea. Da acum la batrinete cui ii mai pasa? Sau cine mai poate sa-mi interzica? Si sa bat in lemn ca n-am chelit, asa ca-mi fac de cap, pe cap, pina la Craciun voi putea juca rolu mosului fara peruca. Ce-ar fi sa-mi las si barba? Si burta?