marți, 27 august 2013

O orgie.. de vara.. cu rosii

In frageda pruncie printre altele, multele meserii pe care le-as fi practicat cind ma fac mare, tare m-ar fi tentat ceva cu natura, paduri, plante. Acum la batrinete, la vremea cind incep sa dau in mintea copiilor, mi-am realizat o mica parte din vis. Si daca tot m-am apucat de ceva, pai mentalitatea mea de cercetator mi-a zis ca o sa fie cea mai tare din parcare.
Doamnelor si Domnilor, va prezint, in premierea mondiala, cele mai tari, mari, gustoase rosii crescute cindva in Germania, fara nici un fel de stropire, fara nici un fel de ingrasaminte, crescute pur si simplu.
Modestia ma-mpiedica sa redau laudelor criticilor de arta, de la vecini, la prieteni si chiar si cineva, f. drag mie, care pin-acum nu a mincat niciodata o rosie... Sa lasam imaginile sa vorbeasca.
P.S Pt. cei interesati as putea reveni cu explicatii stiintifice privind soiurile cultivate si alte detalii tehnice. Mentionez insa ca elementu principal a fost o imensa pasiune, iubire, ca unde nu e iubire, nimic nu e.

Update:
 
inca una proaspata, sa-i batem si pa turci si pa spanioli.
Deci sa consemnam, 762 grame o singura rosie!?

Da sa facem inventaru, avem urmatoarele soiuri:
  • Andenhörchen (un fel de rosie-ardei)
  • Schwarze Pflaume (rosie-pruna neagra)
  • Fleurette, inima de bou mica
  • Bolzano, galbena mare
  • galbena mica
  • Kumato (rosie f. inchisa la culoare)
  • rosii mari, seminte primite de la nasa (saru-mina nasa), cica turcesti sau bulgaresti
  • inima de bou mare, din seminte proprii de anu trecut
  • cherry vinete
Despre castraveti nu vorbesc, au avut culmea dezvoltarii tocma cind eram in concediu, niste vecini-preteni au udat in continuare si la-ntoarcere am gasit niste pulani cit aia de cal.


6 comentarii:

  1. A fost un an bun pentru agricultura.
    Multa sanatate la printesa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cel mai interesant mi se pare sa fac un cockteil de rosii, salata din sorturi diferite, unele sunt mai dulci, altele mai acrisoare, unele mai parfumate... iese un deliciu!
      De citeva zile nu maninc decit rosii, am observat ca deja am capatat culoare!

      Ștergere
    2. He he! pofta mare!
      Mie imi place sa pun pe langa rosii, gogosari grasi, branza, ton maruntit si putin ardei din ala iute. Apoi torn niste ulei de masline, nu mult ca parca strica gustul. Le las sa se vorbeasca acolo intre ele vre-o jumatate de ora si apoi...

      Ștergere
  2. Felicitări pentru noua pasiune !
    Cică, astea uneori se şi omoară între ele :lol:

    RăspundețiȘtergere

comentati