marți, 29 mai 2012

Pfingsten, biciclisti si taranu e din nou pe cimp.

Pe aici in luna mai e cea mai dulce viata, sunt o multime de sarbatori religioase, ca urmare a Pastelui, sarbatori care sunt zile libere. Anul asta am avut noroc si de o vreme de vis, soare, soare cit cuprinde. De Duminica Rusaliilor (ca asta inseamna Pfingsten), va las voua bucuria sa descoperiti ce insemnatate au Rusaliile, pe la noi in cartier, are loc o cursa ciclista, participa, de dimineata pina seara, sute de concurenti, grupati in limite de virsta ajungind chiar si la profesionisti. Premiile acordate de firmele care sponzorizeaza sunt f. atractive si vin chiar ceva celebritati internationali.
Am vrut si io sa ma-nscriu, da nu m-au primit initial, deoarece nu exista nici o grupa de seniori, din motive de asigurare medicala, infact, nici la juniori nu puteam sa particip, cu fetele nu se potrivea de loc deoarece ele nu aveau grupa proprie ci mergeau cu baietii mai mici. Asa ca am participat la categoria Hors concours categorie definita astfel "Hors concours is French for "out of competition". Strictly speaking, it is used to denote someone who can't compete because of an obvious and massive superiority to the others competitors, for example an olympic champion wishing to compete at a amateur-level event."
Deci, am concurat singur si m-am temut sa nu ies al doilea. Urmeaza poze, iata plutonul:
Acum il veti vedea pe conducatorul plutonului, evadatul, in termeni tehnici, care are un avans substantial.
Bineinteles ca tot traseul e inspicat, sa ma exprim poetic, de gratare, wagoane cu bere, cirnati, muzica life si lume, lume, la inceput aplauda, mai apoi striga, apoi urla.

Obosit, da fericit orice campion are dreptul la un pic de liniste sa-si guste victoria la un gratar, cu un grup de admiratori timizi, stropit corespunzator.. in gradina
in gradina si florile se bucura sa-l aiba pe campion printre ele:
sa privesti cum cresc castraveciorii, inca plapinzi da f. veseli:
si sa asculti cum creste ceapa, si usturoiu si rosiile si mazarea si leusteanu si loboda si mararu si patrujelu si.. si..  si sa te enervezi cind vezi ca toata munca ta e prilej de fericire pt. nenumaratele vietati, viermi, lacuste, paduchi, zirkone, muste albe si negre, melci, pasari, soareci.
Mai am un prun mare, din ale carui fructe voi face tuica, un visin pt. visinata, un hamei (Hopfen) pt. bere, doi meri, cu astia chiar nu stiu ce sa fac, mai ales ca-s plini de viermi, le-am dat cu otrava pregatita-n casa, din urzici fermentate, pute de te trazneste, da degeaba. 

7 comentarii:

  1. Calmă, superbissimă Natură. Ai spune că este un colţ de grădină - ba, pardon, de Rai! - la ţară. Doar că aici se vede şi-alt gust. Îmi imaginez cum arată Ceapa, noaptea, în timp ce florile dormitează, precum cîinii, după ce au urlat degeaba la lună...
    La noi, încă-i o temeritate să ieşi cu bicicleta prin tîrg, da'mi-te pe şosele. Care, unele-s prevăzute cu şanţuri-tranşee, pe post de rigole. Şi-n plus, betonate.
    Bucuraţi-vă. Eu vă aplaud... Se-aude?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci nea Culai, e intr-adevar f. frumos, nemtii sunt indragostiti de natura si de biciclete, mai peste tot sunt trasee de biciclete.
      Floriile sint meritu nefestii, ia le bibileste..
      P.S Am uitat sa spun ca sunt si capsunar, am citeva cuiburi, au inceput sa se pirguiasca.

      Ștergere
    2. Mmmm!... sliurp/sliurp... Eram sigur că-n spatele unor flori frumoase-i sigur o Doamnă frumoasă... De fapt ştiam: din pricină de husband (parcă aşa se spune).

      Ștergere
  2. Neamtule, te-am bagat la mine in blog roll, ca tare frumos mai scrii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am bicicletă, aşa că, chiar dacă s-ar fi organizat vreun concurs pe la noi, tot n-aş fi putut participa. N-am nici grădină, aşa că se înţelege din capu locului că n-am nici meri, nici pruni, nici vişini, nici căpşuni, nici... Când am nevoie de ţuică, nu aştept să se coacă prunele din grădină, ci dau fuga la chioşcul din colţul străzii. Vişinată nu ţine vânzătorul de la chioşc, că asta nu are căutare. Ca să nu mă rup de tot de pământ, am şi eu câteva ghivece în care am răsădit ardei iuţi. Da, iuţi de tot. A, şi să nu uit, ca să nu mă plictisesc, neavând grădină, mi-am făcut un blog şi, ca să fie în ton cu ardeii, i-am zis Tolba cu săgeţi. O să mai trec pe aici. Ca să ajung mai repede, te-am trecut în lista mea cu bloguri. Sper că nu te superi.

    RăspundețiȘtergere
  4. ai loboda? oooo ce visez la o ciorba cu loboda, si mult leustean, si dreasa cu smantana....Si ce mai visez!!
    Despre merele viermanoase, tataia le aduna si le punea cu alte fructe culese la fermentat. Iesea rachiu de mere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Complicatia cu loboda a fost ca nu stiam cum se numeste in germana si nu aveam nici o posibilitate sa fac rost de seminte dinj Ro. Asa ca am gasit denumirea latineasca "Loboda (Atriplex hortensis)" si am aflat ca le nemteste se numeste Gartenmelde sau spanac spaniol, in acest moment am gasit pe Net seminte de cumparat, pe care le-am pus in ghivece pe banca de linga fereastra si cind s-au facut marisoare le-am pus in pamint. Deja s-au dezvoltat frumos, nu sunt f. pretentioase.
      Si eu ma omor dupa ciorba de loboda, un pic acrita si cu ceapa verde..

      P.S Mie-mi place numai "rachiu" de prune..

      Ștergere

comentati