marți, 20 martie 2012

Taranu e pe cimp

Voi incepe cu o banalitate, pe masura ce-mbatrinesti copilaria iti e din ce in ce mai vie, atit de vie ca dai in mintea copiilor. Cine vrea sa citeasca o amintire din copilarie meseriasa click aici
Nici eu nu fac exceptie, am tot scris de modu in care incerc, acum la batrinete, sa-mi satisfac dorintele din copilarie/tinerete, povesteam de bicicletele mele, chiar mi-am luat si o cursiera, am mers doar de citeva ori cu ea, e extrem de tare, am bagat 12 bari in pneuri, dupa citiva km ma apuca durerea de sale. Si acum ma dor salele, da din alt motiv, am sapat, greblat, muncit la pamint.
Ca si asta a fost un vis al copilariei mele, pamintu. Am cumparat o gradina, destul de mica, nu m-am incumetat la una prea mare, nemtii numesc asta "Schrebergarten", numele vine de la un medic Schreber. nu am vazut in alte tari, cred ca e un fenomen tipic german, gradini mici intre 250 si 450m², la marginea sau chiar in mijlocu oraselor. Totu in Germania e reglementat, deci si functionarea micilor gradini, exista o lege stufoasa care zice cum si ce si cit ai voie sa plantezi sau nu. Cica exista peste un milion de gradinari mici, evident toti bagati in "Vereine", cu presedinte, sedinte, cotizatie.

Casuta cumparata e cu de toate, apa curenta, canalizare (WC), curent, pozele de mai sus sunt facute de fostu proprietar, vara trecuta, este f. aproape de casa, doar un km juma. Acum arata un pic cam sifonata, asa cum e gradina la inceputu primaverii, am facut deja trei razoare, am cultivat ceapa si usturoi, intentionez s-o maninc verde, am mai pus castraveti in rasaduri, din astea nu prea se gasesc pe aici, si astept rasaduri de rosii adevarate din RO.

Evident ca se pot face gratare, peste gratare cite vrei! Saptamina viitoare facem inaugurarea cu multi invitati. Va asteptam!

12 comentarii:

  1. Frumos! spor la treaba si recolta bogata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasele mele, sunteti invitate de onoare, am deja mici de la Binder, un sas din München, incepem vineri si terminam duminica!
    Voi face un reportaj!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asteptam si recolta. Alles Gute!

    Viorica Boghiu

    RăspundețiȘtergere
  4. Neamtule, iubitule, ce mi-ai facut! Ce mi s-a umplut gura de apa si sufletul de pofta cand ti-am deschis blogul si m-a lovit direct in simtitor poz(n)a cu sarmai si mamaligi! Ai dreptate cu ce mi-ai spus la mine, sunt obosita si stresata si muncesc prea greu, dar e o etapa. Trag asa pentru mine si omul meu, care si el trage tare si ma sustine in tot ce fac. Ca asta vroiam sa-ti spun, ca dupa munca multa si grea si invatat ca o nebuna (ca sa ma laud la tine aici, cata scoala si nivel de suedeza am facut eu intr-un an si 4 luni, cica fac elevi excelenti cam in 2 ani, in plus eu si muncesc in paralel), am acasa iubire, fericire si tot ce imi trebuie pentru a fi fericita. Asa ca nu sunt asa deprimata pe cat par, ca sa te linistesc un pic :) Te pupez cu drag, Omule!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lio, stiu cum e, am trecut si eu prin asta, mi-as fi dorit insa, ca tu sa ai mai usor. Si-n definitiv cel mai important e sa fii fericita, sunt fericit sa stiu ca tu esti fericita. Meriti!

    RăspundețiȘtergere
  6. Bună Dimineaţa!
    Eu sunt făptuitorul de pe "Vineri, ca Post?", care am adnotat (cu învoire de la stăpînitor) Copilăria jijiană, aici:
    http://vineri-ca-post.ucoz.ro/publ, recte a 10-a Vineri din ist an.
    (Vă) Cer permisiunea să transfer comentariul ultim al d-voastre, de pe C.J., la comentariile de pe Vineri 10, fiindcă sunt născut pe foametea din '46, deci cam fac parte din categoria celor ce se miră cum de-au supravieţuit: din vreme-n vreme, că-n de rest cam regretă.
    Şi, de asemenea, să Vă pomenesc link-uit şi-n blogul sus-dat, poate că mai satisfac şi din gusturile celor ce nu v-au cunoscut încă. Reply aştept aici, ori pe mail.
    Mulţămesc dinainte!

    RăspundețiȘtergere
  7. nea Culai e o mindrie pt. mine sa-mi iei comentariile, in definitiv de ce scriem, sa fim cititi si poate sa bucuram pe cineva.
    Deci poti sa iei ce vrei, mai putin nefasta, ca alta mai buna nu gasesc si mai rea nu vreau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De cele mai bune jumătăţi ale prietinilor noştri nu ne mai legăm, că pentru că. În restu: faste au din contră, dac-au fost n-bune şi s-au legat cu noi la cap, să ne ţină!... Şi Dumnezeu, Bunul, pe Toţi bunii Pămîntului în sănătate şi de răi cît mai departe!
      Mulţumesc din cît suflet mi-a mai rămas, pentru îngăduire!
      Dar va fi mai pe sară... C-amuş mă sară la inimă să probez un Canon-bridge SX20 IS, ce ieri l-am luat, mai de cadou şi toată noaptea (pînă şi-n somn) i-am testat potenţele.
      Şi-aşa cum unele fete, doamne m-au făcut pe vremuri să mă simt ca un penis dotat c-un dram de raţiune, apoi acest aparat mă face să cred că şi dramu-acela s-o evaporisit...

      Ștergere
  8. Adica aveti casa in Germania ?
    S-o stapaniti sanatos !

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa o stapaniti sanatosi!

    Neamtule, multam fain pentru sfaturile in legatura cu vacanta in Germania. Pana la urma plecam la Duesseldorf, la sf. lui iulie/inceputul lui august. De acolo ne plimbarim si prim-prejur; deocamdata suntem in faza de research privind transportul, obiective etc.

    Si mai am inca o dilem mica-mica: in Germania gazul se plateste in energie sau in volume?

    RăspundețiȘtergere
  10. Frumos! Bravo! Sunt mandră de domnia-ta!!! FELICITĂRI!!!
    Dacă le primeşti...
    Dacă_nu_nu.

    RăspundețiȘtergere

comentati