sâmbătă, 10 martie 2012

sa ne batem in roboti

De mic copil am fost un lenes, mai ales in diminetile de iarna cind trebuia sa ies de sub plapuma si sa ma aventurez in camera inghetata, sa aduc lemne, sa le aprind, am visat sa am un robot, sa apesi pe niste butoane sau sa-i dai comenzi orale si respectivu sa faca treaba.
Interesant ca denumirea de Robot vine din lb. slava, de fapt din ceha, primii care au folosit aceasta denumire au fost Josef si Karel Čapek, parca ar vrea sa spuna ca astia sunt buni de munca bruta, noi astilaltii intelectualii...
Intre timp visu meu din copilarie s-a cam realizat, exista tot felu de mecanisme si automate, doar femeie robot inca nu s-a inventat, da sunt sigur ca se lucreaza. Interesant e ca luptele, respectiv razboaiele s-au schimbat radical, poti sa fii soldat viteaz stind in fotoliu, in fata monitoriului si sa conduci luptele. De fapt asta e viitoru, tancurile vor fi telecomandate, vapoarele, avioanele, nu va mai muri nimeni, nu va mai curge singe. Iata unu din primele avioane de lupta fara echipaj, proaspat gasit in Flug Revue, cind voi avea chef voi face o descriere a tuturor avioanelor fara pilot, sunt sigur ca asta va fi viitoru, deci uitati F16, Grippen, F35, Eurofighter.

6 comentarii:

  1. @neamtule

    n-as crede ca "asta este viitorul". In cazul in care "stai acasa" linistit sau chiar in "buncar" tintele vor ramane mereu aceleasi. Muritorii. Nu vei mai cauta sa "distrugi" atat "material" cat vei incerca ori sa ii tai "opozantului" accesul la materii prime, la papica, apa, etc ori sa-l "miruiesti direct" ca daca nu mai are cine sa "conduca trupele telecomandate" razboiul ia sfarsit :-).

    PS. M-ai omorat cu sarmalele alea si cu mamaliga din pagina de intrare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Umbro, io sunt mai optimist, cred ca razboiu viitorului e razboiu resurselor, daca-i tai dusmanului resursele nu mai trebe sa-l omori, se omoara singur. Oricum salut robotizarea armamentului, inca mai cred in cei mai bun in oameni.

    P.S Sarmalele le-am bagat dupa ce m-a enervat Simona cu postarile ei pline de prajituri, fripturi..

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place cum scrieti. O sa va citesc in continuare blogul. Cred ca v-am reperat. Ati ajuns la fabrica de avioane din Craiova dupa ce am plecat eu (mai 1980), si cred ca mi s-a povestit despre dumneavostra.
    Numai bine,
    Viorica

    RăspundețiȘtergere
  4. Hallo Viorico, fals, sunt ceva mai batrin, nu am lucrat la Craiova, am lucrat la INCREST, inca inainte sa existe Craiova, da am petrecut muult timp la Craiova in asistenta tehnica, saptamini in sir la Hanu Doctorului, vara era oarecum placut, da iarna, noroc ca exista vodca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar pe unu' care se numea Mihai si a lucrat la INCREST la simulatoare il cunoasteti?
    S-auzim numai de bine:-)
    Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa-l cunosc, institutu era relativ mic si-i cunoasteam pe mai toti. Da au trecut peste 20 de ani si simulatoru era in Magurele, eu eram in Militari si-n Baneasa.

      Ștergere

comentati