sâmbătă, 8 octombrie 2011

nemtii... de ris!

Ce ati zice daca atunci cind faceti un cadou cuiva ar trebui sa platiti pt. ca persoana sa primeasca cadou? Si daca vreti sa luati cadouu inapoi trebui din nou sa platiti?
Asta fac nemtii si nu o fac din altruism, din bunatate crestineasca, ci pur si simplu din fanatism ideologic, sa nu spun prostie.
E vorba de energie, Germania produce, uneoeri, prea multa energie, din vint si solara, si deoarece soarele si vintu vin cind vor si nu cind e nevoie de ele, aceasta energie e donata Austriei, de ex. care cere ca. 500 de Euroi pa Mwh ca s-o primeasca. Si invers, cind nemtii au nevoie de energie cumpara propria energie inapoi si platesc mult pt. asta, deoarece e energie verde. Ca sa ne distram si mai tare trebe sa stim ca pt.producerea energiei "verzi", din vint si soare statu baga, subventioneaza, anual, cu 8,5 Miliarde toata povestea.

De ce toata povestea? Numa sa se desfinteze energia atomica, apropos de energie atomica, doar un exemplu, pt. un reactor atomic, in Hamm au fost cheltuiti 2,4 miliarde, a functionat 4 ani si s-a oprit, mai trebe inca 675 milioane pt. a dezinfecta locu.

Si o veste de la vecinii nostrii, olandezii, astia sunt teribil de zgirciti, pt. a economisi s-au hotarit sa scoata toaletele din trenuri, introducind niste pungi din material absorbant, ma-ntreb de ce nu ofera fiecarui pasager pampersi?

9 comentarii:

  1. ba neamtzule da´esti mai obtuz ca stoiber si seehofer la un loc. Am citit si io ca exista lücken in infrastructura si nu pot sa trimita henergia in nord, care´s nevoiti sa cumpere de la benelucshi; da´te intreb si io de la obraz: cu aia aproape 500 de MILIARDE pe care i´au dat lui haaackermann cre´ca faceau un covor din linii de inalta tensiune care acoperea germania. Deci mai subtire cu "ce prosti e astia!" Si faza cu austriecii n´am auzit de ea, indica sursa rogu´te.
    Aia cu olandezii pare a fi o megamanipulare, lumea va sari in sus, ei o dau cu ba voi stiti cita costa ca sa... si pina la urma oamenii vor accepta niste mariri de pretzuri.

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.3sat.de/page/?source=/ard/sendung/150073/index.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Sehr geehrter Herr Garcea,
    din pacate nu-mi pot trada sursele, da fii sigur ca povestea cu Austria nu e fantezia mea, e absolut adevarata. Printre altele ai putea citi in Bild am Sonntag, pag 2, din data de ieri. Mai ar fi si alte surse, de ex. Focus, sau VDI (ziaru inginerilor) Nachrichten. Daca voi avea chef voi scana ceva, acum nu pot ca sunt pe drumuri europene, pe valurile Dunarii.
    P.S Nu e vorba numai de trmiterea energiei de la nord la sud, care desigur e o mare problemea, e vorba de faptu ca nu prea exista posibilitati de a acumula energia, da asta ar putea fi o tema de sine statatoare.
    P.S Danke pt. link.

    RăspundețiȘtergere
  4. Biiiild am Sonntag??????
    pentru protokoll, desi nemtzii sunt mai sobri de la mama natura da´bildu´fie el si de dumineca tot cu libertatea si cancan pot sa´l compar.
    te´am intrebat de sursa pentru simplul fapt ca ma lansez in discutii cu diverse persoane si asa e frumos si credibil, sa mentionezi sursa.
    io sunt un semianalfabet atehnic si agramat da´atita lucru stiu si eu ca energia electrica nu se poate conserva/ stoca la nivelul la care se produce. Ideea era ca lobby ul energiei atomice argumenteaza in falset notoriu. Bani ar fi, dar interesul sa construiesti un traseu de la nord la sud si astfel sa´ti redistribui surplusul in propria ograda e doar al contribuabilului de rind. Si asta n´are lobby..
    Da´tu baga "expertize" ca io te taxez.

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga garcea, presimt ca dialogu nostru e inceputu unei mari prietenii. Si cum se-ntimpla intre buni prieteni cel mai important e increderea. Drept urmare trebe sa ai incredere in mine si sa crezi orbeste tot ce spun.

    Hotarirea Germaniei de a iesi din energie atomica, azi cea mai ieftina forma de a produce energie, la presiunea isterica a strazii, si nu dupa cine stie ce analize, economice-politice, e o mare greseala si se va razbuna crunt. Exista extrem de multe analize pe aceasta tema, nu numai in Bild am Sonntag.

    RăspundețiȘtergere
  6. garcea, daca n-ai incerdere in ziarele nemtesti iata ca si-n ziarele romanesti se scrie ceva despre tema. http://www.adevarul.ro/financiar/business_extern/Inflatia_Germaniei-la_cel_mai_ridicat_nivel_din_ultimii_trei_ani_0_571742942.html

    RăspundețiȘtergere
  7. ´aidi bre ca tre´sa fii usor naiv daca iti imaginezi ca ma poti manipula asa facil, desi melanju´de casablancă cu kusturica nu mi´ar displacea; ba chiar ar fi in concordanta cu schimbul de replici prietenos spre impertinent dintre noi doi. Io am maaare incredere in presa germana da´vino si tu cu publicatii serioase gen der spiegel sau macar focus, daca tot te dai cufurit de dreapta. ca pina acu´am asa o senzatie de inceput da secol cind niste aiuriti cu talent la desen le explicau contemporanilor creduli cum o sa arate viitoru´, locomotive cu baloane printre nori si alti cetateni pa schiuri cu shenile si elice la palarii. Moment in care niste alti nene cu multe cifre si cunostinte solide de fizica si´au zis ia stai ma, si le´au inventat avioane si submarine ca li s´a facut mila de cum ii chinuia talentu´pa astialanti. acu´ce vreau io de fapt sa zic, vin la tine ca la ditai injinieru´si tu o dai in goange zici ca esti jiulvern..deci, nu, daca ma enervezi dau si io fro´trei copy pasturi si tot atitea scanuri la articole din P.M. magazin si te rusinez da tot.

    RăspundețiȘtergere
  8. Neamtule, manca-ti-as talentu tau! Io scriu fara legatura cu pomul de iarna, ok? Pai, io bine ca mai dau cate un semn? Ti-am scris mail, ti-am dat si comment aici ca ti-am scris mail si nimic! Da tu mail la lia_stoica@ahoo.com ca sa stiu de viata lu matale si sa vars si eu povesti. Te pupez! Lia

    RăspundețiȘtergere
  9. asa e bre, de pe aici din austrica ma mirai si io de ce curentu are alt accent, asa, mai hoh doici...e clar acu ca e din alt dialect...

    RăspundețiȘtergere

comentati