luni, 30 mai 2011

Ziua tatalui




Saptamina asta e scurta, de joi avem liber, de altfel iunie e extrem de generoasa, avem trei saptamini de cite trei zile. Joi e Înălțarea Domnului (pt. cititorii mei comunisti sau arabi), o mare sărbătoare creștină, care comemorează înălțarea la cer a lui Isus din Nazaret, la 40 de zile după Înviere.
Cum zice poetu Ion Pillat



Si s-a deschis in ceruri, prin nori de-argint, fereastra
Si, zugraviti ca-n lemnul din vechi troite, iata,
Pe duhul sfant, pe tatal, pe fiul — cate trei,
Si iata pe Maria urcandu-se la ei
Pe scara unei raze ca dansa de curata.
Taranu-si face cruce cu dreapta si se-nchina
Smerit cum se cuvine icoanelor.


Si joi e ziua tatalui, traditional e ziua in care flacaii devin oficial barbati, sunt primiti in tagma barbatilor si sunt instruiti in aceasta taina. Se string cete intregi de prieteni, umplu carute, carucioare, biciclete, uneori barcute, cu alcool, in special bere, da si tarie, si fac excursii prin orase, parcuri, paduri, riuri, fluvii. Noii barbatei afla de abia a doua zi cit de greu e sa fii barbat, cind ii apuca durerea de cap!

3 comentarii:

  1. Hehe, și aici e boierie. Luni pe 6 e ziua Suediei, normal că e liber :D Te pupez, Neamțule! Te rog frumos, nu mai știu pe ce mail să-ți scriu (și chiar vreau să-ți scriu ceva una alta), poți să-mi scrii aici sau la mine adresa de mail? Te mai pupez o dată!

    P.S. Și te iubesc ca-n prima zi :)

    RăspundețiȘtergere
  2. In timp ce mancam ieri un ardei kapia mi-a trecut prin gand o idee pe care am simtit nevoia sa o scriu aici. Aici pentru ca aici am citit multe chestii frumoase despre ingineri si tot pornind de aici am gasit articolul cu "Politica semintelor" care m-a impresionat si pe mine. In fine, ideea ar fi urmatoarea: In vremurile actuale inginerii proiecteaza si construiesc masini, avioane, constructii tot mai bune, mai frumoase, mai rezistente, mai ieftine, cu performante mai mari, in schimb cei care cultiva pamantul isi dau toata silinta sa produca legume si fructe fara nici un gust, lipsite de calitati nutritive, pline de chimicale care fac rau omului, ce-i drept colorate frumos.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anony, mare dreptate ai, unde mai pui ca pe masura ce materia prima e tot mai anosta, ca gust, se inventeaza tot felu de schmeckerii de gatit. Pe aici emisiunile de gatit, cartile de gatit sunt la mare voga, se-ncearca cu tot felu de prafuri exotice, Gewürze, chesttii picante, sa se-ndrepte gustu.

    RăspundețiȘtergere

comentati