marți, 18 ianuarie 2011

Concediu



Obsesia concediului.

Se spune ca vacanta e cel mai frumos anotimp, pe vremuri organizarea unui concediu era extrem de simpla, vara mergeam la mare, la cort, iarna la Predeal la schi, cu o mica variatie, la Sinaia. Echipele erau facute, se acumula benzina in canistre pt. masina socrului, se cumparau conserve, placute de frine sa ai pe drum, lichid de frine, delcou, carburator cu jigloare curatate, bujii noi, acumulator de rezerva, chei, ulei de completat, era vorba doar de peste 600km dus-intors si-ncepea marea aventura.
In total pregatirea nu dura mai mult de doua-trei saptamini.

Acum e mult mai simplu, se-ncepe pregatirea din timp. Se face intii echipa, anu asta intentionam sa facem concediu cu un grup de prieteni din Florida, California, Ro, Sud Africa si Germania. Surprinzator de repede am gasit perioada, cindva intre iulie si septembrie. Mai complicat s-a dovedit a gasi locu, da am luat-o sistematic, intii am limitat continetele, am pus la vot si a iesit Europa. Un pic de probleme am avut cu punctele cardinale, sud-sud-est, nord, ne-am hotarit la sud, cu conditia insa sa nu fie prea cald, sa fie apa curata, sa nu ploua, plaje de nisip fin.
Cazarea e la fel de importanta, inchiriem o casa f. mare, trebe sa aiba multe bai si piscina, sau luam hotel all inclusive, cu air condition. Mersu la cort a fost eliminat din start. Transportu s-a dovedit extrem de complicat, nu e usor sa vina multi din diferite colturi ale lumii si sa se-ntilneasca la fix. Drept urmare e f. clar ca localitatea trebe sa fie in apropierea unui aeroport, max. 50-60km.

A ramas sa facem o tabela excel si sa dam puncte acestor obtiuni pt. a alege cistigatoru. Intii am evaluat criteriile, de ex. criteriu ca sa avem vin bun de la producator, am propus sa ia cele mai multe puncte, altii au zis ca mai bine bere buna, mamicile si bunicile au zis ceva de fructe, da nu le-a bagat nimeni in seama. Deci pe baza ponderarii criteriilor am scris un mic program Excel cu macro si reprezentare grafica. Interesant e ca mai nimeni nu si-a pus problema costurilor.

La capitolu diverse Nic a zis ca el vrea sa aiba camera cu vedere la mare, da sa fie spre nord, sa nu-i bata soarele, Sandu e complet impotriva tintarilor care i-au mincat tineretea, Dan nu a zis nimic, in schimb Gabi ar vrea sa existe si un club de bridge, nefasta zice ca n-are de gind sa gateasca pt. toata gasca, Mia, in schimb, zice ca .. am uitat, da Jean ar vrea sa doarma dupa-amiaza la umbra unui nuc,
Va voi tine la curent!

8 comentarii:

  1. Deja , ati ajuns mai neamt decat nemtii ! O boaba n-am priceput din tot tabelarul ala. Oricum , concediu placut , cand o fi !

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta imi aduce aminte de problemele de logica din cartea lui Valentin Radulescu :))
    Deci Spania sa fie, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Uimitor cat de simplu era inainte chiar si cu toate capacele de delcou sau platine? :):)

    Dar aplicarea statistici avansate in alegerea unei locatii este o directie noua.

    Concediu 6sigma? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Folosirea unui program pe care nu-l pricepe nimeni iti permite sa iti impui parerea dind iluzia ca ai procedat democratic. Nu sunt multi care recunosc ca nu pricep.

    Complicati vietii e ca la batrinete suntem cam circotasia, unde mai pui ca suntem si un pic rasfatati.
    De ex. cumparaturile, pe vremuri stateam ore la coada sa prindem niste ciolane, azi consumam acelasi timp la cumparaturi, trebuie sa intoarcem pe toate fetele sute de produse, sa ne uitam pina cind sunt valabile si cite Euri sau calorii detin. Chestiile pt. care cu anii in lume aveam orgasme astazi nu le mai luam, pe undeva ne-am intors la salam cu soia, ca-i mai sanatos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salutare,

    Misto matrice. Daca e sa ma iau dupa prioritizarea criteriilor as zice ca va indreptati fara putinta de impotrivire inspre o coasta (de porc, ca sa zic asa): Sorrento, Positano, Amalfi. Culmea e ca nici criteriile mai defavorizate, gen mancare si vin, nu puncteaza rau.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa ce am analizat cu atentie tabelele am ajuns la concluzia ca locul ideal pentru vacanta voastra este in Spania.olà!

    RăspundețiȘtergere
  7. @) Neamtu Tiganu

    Mestere, pina la concediu si inainte de el, tin sa-ti multumesc pentru prezenta ta, azi, la Koln. Vorba francezului, prieten ancestral cu neamtul, m-ai lasat cam bouche bee! Dancke schÖn, Meister. Dumnzeu fie binevoitor cu noi!

    RăspundețiȘtergere
  8. ah, pe-asta cu tabelu' tre sa o tin minte, ca pe mine cade magareata in fiecare an sa impac toate gusturile si fandoselile unei gasti de vreo 20 de oameni. multumesc din suflet! nu ma pricep la programe, dar o sa mimez.

    RăspundețiȘtergere

comentati