joi, 7 octombrie 2010

Multe giste fac galuste!

Mergeam zilele trecute cu nefasta in masina. La fiecare km ofta "Vai ce feerie de culori, vai ce feerie de culori" zicea ea privind dealurile si padurile. Mi-am dat seama ca a venit toamna.
Nostalgii, focu din curte la facut bulion, varza la butoi, cartofi, zacusca, muraturi, facut vin, pastrama cu must (asta chiar ca-mi lasa gura apa).
Acum totu-i industrializat, s-a dus romanticu toamnei, ramin doar oftaturile nefestei.
Ieri am jucat fotbal, terenu e linga un lac, erau mii de giste salbatice, aveau meeting point, sa se adune, se organizeaza si vor pleca. Nasoala e ca nu exista animal care se caca atit de mult precum gistele. Cica au un sistem de digestie deosebit, halesc iarba da nu o rumega, trebuie s-o digere repede ca sa nu se umfle si sa nu mai poata zbura, da n-o digera in intregime si d-aia fac o mizerie de nedescris. Nu cred ca exista in Germania loc mai murdar decit acolo unde campeaza gistele, da nu ai voie sa le-mpusti. Nu va spun in ce hal m-am facut de la fotbal si-n ce hal miros desi am facut chiar si baie.

Cred ca-n curind Germania va fi guvernata de animale. In Stuttgart e mare scandal de citeva zile pt. ca CFR, Deutsche Bahn, vrea sa faca o gara, proiect de miliarde, da pulimea nu vrea si fac demonstratii de multe zile. Nu au reusit nimic, da azi a intervenit EBA, nu, nu e EBA de care stiti voi, ci e Eisenbahnbundensamt, adica functionarii de certificare, s-a descoperit ca-n copacii care urmau a fi taiati pt. a construi gara traiesc niste gindaci. Cica acesti gindaci ar fi f. rari, pe cale de disparitie si deci monument al naturii.
Mai multi specialisti cauta solutii de salvare a acestora, unii ziceau sa-i adune si sa-i mute vro trei sute de metrii mai departe, aia de la protectia animalelor mici spun ca nu e bine pt. ca-i streseaza.

Tare mult mi-ar place daca gistele ar minca gindaci!

6 comentarii:

  1. :)) si gandacii sa fie otravitori si cu ocazia asta sa scapi si de gaste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gandaci otravitori?! Iti dai seama cum ar fi galusca de gasca pana sucomba inaripatele?!

    RăspundețiȘtergere
  3. in caz ca Germania ar ajunge guvernata de animale, s-ar semna imediat un tratat de prietenie cu Romania, care e guvernata de necuvantatoare de foarte mult timp. si asta in mod pasnic, fara prea mare deranj social pe strazi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Zino, cred ca nu-i corect sa spui "necuvintatoare" ca de cuvintat cuvinteaza, slava Domnului, mai degraba poate sa le zici necugetatori.

    Apropos, gindacu de care vorbeam, se numeste Juchtenkäfer, a adus partidu verzilor in regiunea Stuttgart la 35%. Cred ca si partidelor romanesti nu le-ar strica niste gindaci.

    RăspundețiȘtergere
  5. adevarat graiesti, ca vorbesc mult si prost. cat despre gandacul verzilor, fereasca al de sus! ca si asa avem destui paduchi, plosnite si capuse... nu ne mai trebuie sa-i si protejeze cineva. a propos verzi, imi aduc ca matusi-mea zicea ca astia se coc si devin rosii. asa e? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw

    Adica..."saving endangered species"!
    :)

    RăspundețiȘtergere

comentati