marți, 14 septembrie 2010

Martea sunt trei ceasuri rele.

Nu stiu altii cum sunt da io sunt convins ca voi muri intr-o marti. Nu cred ca are mare importanta ziua, da orsicit.
Am programat de vro doua saptamini delegatia de azi. Nu ma simteam prea in apele mele, trebe sa vorbesc englezeste. Cindva m-am inregistrat vorbind englezeste, de atunci mi-e f. rusine sa vorbesc, prea tare, englezeste, si vorbesc f. incet, da nu aude nimeni, sau vorbesc f. repede. Trebuia sa ajung la ora 9:00 trecute fix, la vro 320km departare de casa. Am vrut sa merg cu trenu da nu am gasit nici o legatura. Singura solutie ar fi fost sa plec cu o seara inainte, deci as fi lasat-o pa nefasta singura doua nopti. Am nefasta frumoasa, nu pot s-o las asa singurica singurica, doua nopti.
Asa ca mi-am zis inchiriez o masina. Buuun. Am inchiritat-o de cu seara, misto masina, cabrio. Am bagat, tot de cu seara, adresa in navigatie, urma sa fac vro trei ore, m-am gindit ca daca plec la cinci de acasa mai am timp si sa beau o cafea pa drum. La cinci intuneric ca-n nuca, ploua, ploua si bate vintu frunza-n dunga. Bine ca am cabrio. Prima parte a drumului o fac vitejeste, 180-200km/h. Pe undeva se lumineaza, autobahnu se umple, peste tot sirene, pompieri, accidente, navigatia ma scoate din autostrada, deja nu mai am sanse sa ajung la timp. Bag tare, intru din nou in autostrada, curba strinsa la dreapta, la schimbat autostrada, ploua, nu se vede mare lucru, deodata primesc o lumina rosie, ma uit, merg cu 100, pa curva era 30.

Ajung cu doar cinci minute intirziere.

Imi piere chefu de englezi, care de fapt erau suedezi si finlandezi si norvegieni, renunt la invitatia la masa de seara, bag computeru in internet, in hotel, pt. depasirea de viteza preconizata, amenda 240 Euroi, 4 pct. de penalizare si o luna carnetu suspendat.

Ma duc sa beau o vodca si un vin si o vodca, totusi a mai trecut o marti si nu am murit!

7 comentarii:

  1. Pe viitor nu te mai ingrijora de felul cum vorbesti engleza. Nici englezii nu vorbesc engleza bine :).

    Dar cum ai reusit sa mergi cu suta in zona de 30? Trist dom'le, nasol tare!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nasol ! In Germania am reusit si eu sa iau singura amenda pentru viteza din cariera mea de sofer, acum vreo 3 ani. 137 km/h intr-o zona cu limitare la 100. Dupa vreun km m-a interceptat masina de politie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu conduc f. mult, peste 40000km pe an. Am scris aici de subiect http://la-neamtu-tiganu.blogspot.com/2010/04/de-ce-nu-mi-place-sa-conduc-cu-sos-de.html

    De regula conduc corect, ca dovada nu am nici un pct in Flengsburg si nu platesc decit f. rar cite o amenda de 10Euroi pt. viteza.

    De data asta insa, pe de o parte era vizibilitate redusa, ploua f. tare, ma grabeam si mai cuatam si cel mai scurt drum pe Navigation.
    Pe de alta parte nu am intilnit NICIODATA, in Ge. pe AUTOSTRADA, ca la schimbarea din A7 in alta AUTOSTRADA A39, cred, sa fie o bretea in care sa fie limitare, intii la 60, f. brusc si mai apoi dupa 20 de metrii la 30, si imediat apoi radaru! Chiar daca as fi vrut sa frinez, nu as fi reusit. De altfel bastinasii, carora le-am povestit chestia, mi-au zis ca marea majoritate a strainilor de loc sunt prinsi in capacana.

    RăspundețiȘtergere
  4. neamtule, la banii tai 240 de euro cred ca sunt asa, incalzirea, banii de snack, cum zic englezii :P
    ai scapat, pana marti, data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  5. PS: vezi sa nu ii zici si nefestei pt ca pe criza asta, puteai sa schimbi de banii aia mocheta sau robinetii :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Veronico, da-i draq de bani, ca bani au si tiganii, nasoala e ca nu prea am cum sa ma duc la munca, cu masina fac ca. 30min, pe autostrada, ar trebui sa merg cu trenu si n-am legaturi prea bune, voi face doua ore dus, doua intors :(

    RăspundețiȘtergere
  7. neamtzule, da fapt nevasta e da vina -tzi spun io!pai daca ai fi lasat-o singura doo noptzi, sigur nu patzeai d-astea!

    RăspundețiȘtergere

comentati