luni, 30 august 2010

Dupa conced

Nu stiu altii cum sunt, da io dupa conced cad intr-o mare melancolie blegoasa. In conced, de regula, nu citesc, nu ascult radio si nu ma uit la TV, pur si simplu vreau sa ma dezintoxic de "stiri", nu vreau nici stiri bune nici rele. Cind ma-ntorc, insa am o mare foame-n mine, vreau sa aflu ce s-a mai intimplat in lume, cum s-a descurcat lumea fara mine. Anu asta, la venire, am vazut citeva sute sau poate mii de morti in Pachistan, citiva morti in Duisburg la Love Parade, doar 21, ici colo niste inundatii, citiva morti in niste mine, calduri toride in Ro, o noua boala transmisa de un tintar, niste copii arsi, si, si, si. Din fericire vacanta mea a fost relativ scurta, mi-e teama sa iau una mai lunga, sunt sigur ca la-ntoarcere as afla ca s-a sfirsit lumea.

Ce fac in vacanta? Cindva vizitam muzee, bifam tot ce-i mai cu nume, ma simteam extrem de cult. Acum insa, m-am prins, ce draq sa vezi in muzee, astia sunt obsedati ori de sex, ati observat ca toti peretii muzeelor sunt pline cu muieri goale?, ori de razboaie. Nu, nu ca mi-ar displace muierile, da in conced am o activitate hormonala jenanta, mai ales ca port pantaloni ingusti, si ma-ntelegeti, la virsta mea sa te afli intr-un muzeu cu castile la ureche si deodata, nu, e penibil..

Uite la tablau asta se intituleaza muieri dazbracate.. nu ca va vine sa..?


De astea ce sa mai vorbim!



Sau o alta tema obsedanta, fiecare incearca sa arate cit de viteaz ie poporu respectiv si cum i-au casapit iei pa altii.

Chiar si italienii, unde am fost anu asta, aveau un monument, pa linga plaje, sa-l vada tot poporu, in care erau slaviti niste eroi care au cazut la datorie in WW2 pt. apararea scumpei patrii. Nu sunt io mare doctor in istorie, da poa cineva sa-mi spuna cine draq i-a atacat pa italieni si de cine au salvat patria?
Daca ar fi vorba de americani se-nseala amarnic, ca prin 50 americanii au venit in valuri in Italia si eroii italieni s-au intrecut a-i intimpina cu pizza, gagici si vin.
Acelasi lucru ar fi valabil daca dusmanii ar fi fost nemti, e adevarat ca rusii si japonezii au venit ceva mai tirziu.

Deci de ce draq s-au jertfit baietii aia, baieti in putere, care aveau viata inainte?

De aia io in conced pur si simplu stau, stau, nu, sa nu credeti ca cuget, nu, doar stau!

4 comentarii:

  1. Pai vezi mai Neamtule - apropo de melancolia ta blegoasa de dupa contsed - de ce luau (si poate mai iau inca?) angajatii nostri bravi de la stat(ul degeaba) prima de 'intoarcere din concediu'? Io zic ca ar trebui sa le zici si la tine la firma sa instituie asa ceva, ce naibilui!!! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai, neamtule, tocmai razboiul, violentele, ca si femeile sunt tocmai cele ce ne mai scot din blegie, de care o fi ea, boala grea pt individ, ca si pt specie. De asta spun, pt mine femeile sunt raul necesar cel mai mic, ce ne-am face fara ele?!
    Despre tablourile prezentate, nu stiu, poate o fi varsta mea de vina, poate arta abstracta intr-un domeniu in care doar amanuntele concrete conteaza, dar ma cam lasa rece fetele alea uitandu-ma la ele, daca intelegi ce vreau sa spun. Tin minte ca altadata, cand eram adolescent intr-o Romanie in care orice aparitie de femeie in fusta prea scurta era deja ofensatoare la morala publica, am vazut intr-un anticariat un tablou, copie dupa Renoir, cu niste fete care faceau baie intr-un rau. Nici nu pot sa spun ce efect artistic au avut asupra mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. n-avea grija, ca daca se termina lumea, ne anunta Simona pe blog :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Neamţule, frumosule, lumea-ntreagă-i tot o goliciune, o găunoşenie, de-aceea-i foarte bine să nu pierzi bunătate de vreme cugetând la goliciunea ei. Numa că, vezi domnia ta, şi asta una prostie-i o înţelepciune care vine cu vremea, cu vârsta, dracu mai ştie.
    Dacă-ţi pui mintea cu lumea, poţi rămâne fără ea.
    Dacă nu, nu.

    RăspundețiȘtergere

comentati