vineri, 9 iulie 2010

Vecinu meu Paul

Stiu e ieftin, mult prea ieftin sa scriu despre Caracatita Paul, numele lui e pe toate canalele, in toata lumea. Totusi ma simt pe undeva obligat, mai ales ca Paul e quasivecin. De la mine pin-la el sunt cel mult 10 minute de masina.
El traieste in cartieru CentrO , asta e un cartier relativ nou. E, ca sa spun asa, expresia decaderii inimii Germaniei, ca se spune intotdeauna ca inima Germaniei e la stinga in Bazinul Ruhr. Cind am ajuns eu in Ge, CentrO era o ruina industriala imensa, parasita deja. Mii si mii de proletari isi dadeau duhu in otelarii, turnatorii, cocsarii si tot ce e legat de foc si zgomot.

S-a curatat totu si s-au facut Molluri, da nu de orice fel ci cele mai mari din Europa. Sincer sa fiu nu-ndraznesc sa merg singur pe acolo, doar cu nefasta care are o orientare deosebita, mai ales prin cele doua sute de magazine, sunt si f. mindru pt. ca mai toate vinzatoarele o saluta, "Wie get-s Frau Zigeuner?".
Sunt peste 14000 de locuri de parcare gratuite, o sala multivalenta de 13000 de locuri, un teatru de 2000 de locuri, citeva zeci de restaurante de toate natiile, un parc de distractii pt. copii, imens, port la canal sa vi cu jahtu, bazine de inot, cinematografe si celebru Gazometru
Acum vro sase ani s-a deschis Sea Life, a fost nebunie, se statea la coada cite doua ore, noi am fost cind coada era de numai o ora, si acum celebrul Paul.

Se pare insa ca Paul va iesi curind la pensie, cica e deja f. batrin, ma gindeam sa merg miine sa-l vad, da..
*******************************
Se pare ca povestea lui Paul e o mare minciuna. Sursele oficiale pretind ca Paul ar fi in virsta de doi ani jumate si ar fi nascut in Anglia. "Mama" lui Paul, doamna Verena Bartsch zica ca Paul ar fi italian si ar avea doar vro patru luni, vezi Bildnu mai pricepe nimeni nimic. Colac peste pupaza spaniolii vor sa-l cumpere, au oferit 30000 Euroi si vor sa-l folosesca la Pronosport, asociatia de protectie a nevertrebratelor protesteaza ca cica ar fi exploatat.
Va voi tine la curent!
P.S Mie-mi plac toate Frutti di Mare, da nu ma omor dupa calamaris.

6 comentarii:

  1. Iarta-l, Neamtule, nu-l face friptura pe Paul saracu, faptu-i consumat oricum, ca Paul a zis: Jermania castiga finala mica!! Uraaaa!! :))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. De stiam ca stai asa aproape de CentrO poate am fi savurat impreuna o cafea la Haus Hagemann. Dupa trei ani de vizitat FIBO, cunosc Oberhausen-ul binisor. Poate la anul.

    Costel

    RăspundețiȘtergere
  3. FIBO? Am vazut reclame pe aici, da de abia acum ca-mi spui ma cautat sio vazut despre ce-i vorba. Oricum, data aviatoare cu placere, desi cafeaua nu-i bautura mea preferata, da cred ca a fost doar asa o vorba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Evident ca-i doar o vorba. Cabernet Sauvignon demisec e bun?
    Costel

    RăspundețiȘtergere
  5. Costele, vin am si eu, chiar f. bun, de o tuica insa, mi se usuca gitu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Biiiiiineee. Daca la anul vin la FIBO voi aduce cu mine mult ravnita licoare.
    Costel

    RăspundețiȘtergere

comentati