miercuri, 9 iunie 2010

Incepe, acusica incepe!

In sfirsit, mai sunt doar citeva zile si incepe. Deja multe masini au stegulete. Circiumile sunt decorate festiv cu nelipsitele steaguri. Mii de butoaie de bere stau pregatite, sunt bagate la rece, tone de carbuni pt. gratare, tone de cirnati. Toata natiunea va fi imbracate in tricouri cu insemnele nationalei. Peste tot se vorbeste numai despre asta, Campionatul Mondial de fotbal. Zakumi, mascota campionatului e peste tot, e un leopard verde, isi trage numele de la "ZA", simbolu Africii de Sud, si "kumi" care-nseamna zece.
Nemtii au o legatura speciala cu fotbalul. Sa-ncepem cu inceputu, Minunea de la Berna. La 4 Iulie 1954, Germania invinge Ungaria cu 3-2 si asta dupa ce mincase bataie, in calificari, cu 8-3. Era la 9 ani dupa sfirsitu WW2, era o Germanie despresiva, umilita, saraca. Cistigarea titlului mondial e considerata renasterea Germaniei, inceputu minunei economice.
Fanii nemti sunt rasfatati, englejii spun ca fotbalu e un joc care dureaza 90 de minute si la sfrsit cistiga Germania. Desigur, dupa cum spune Jean-Paul Sartre, lucrurile sunt uneori complicate prin existenta adversarilor.
Anu asta Turcia nu s-a calificat, chiar am vazut prin oras masini cu turci care aveau steaguri germane, iata cum se produce intergrarea strainilor.

In ciuda crizei datele privind cota de somaj sunt extrem de pozitive, cel mai scazut nivel din ultimii 18 ani. Airbus a obtinut contracte de curind pt. 32 de A 380 in valoare de 11 miliarde $.

Toata lumea spera ca Germania va deveni campioana mondiala, guvernu e direct interesat, mai ales ca la 9 luni de la terminarea campionatului european a crescut in mod dramatic demografia tarii.

Hai Romania, pardon Germania!

Am gasit o poza cu echipa blonda a Germaniei!?

update: duminica 13.06 ora 14. Mi-am pavoazat si eu masina. Am cumparat stegulete, am vazut un steag rosu, galben si albastru, am intrebat de la ce tara e, cica trebe sa fie Columbia, am intrebat daca n-are cu Romania, cica Ro nu s-a calificat, asa ca totusi am luat steagu, nu sunt sigur daca-i bun!?

8 comentarii:

  1. sa nu mai zic de faptul ca sunteti pe acelasi fus orar cu Johannesburgul

    aiai ai ce festuri o sa-ti mai vada ochii si-or sa-ti mai auda urechile.
    mi-a placut chestia cu integrarea, acum doi ani eram in centrul clujului cand or castigat turcii numaistiuce la campionatul european, toata noaptea au strabatut orasul si au claxonat vreo 10 masini cu steag verde(pe care l-or fi rupt de la unguri)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ca vreau sa-ti stric chefu' da' io personal tin cu Italia... :-)

    Stiu, stiu, antijoc si tot tacamul da' cine are mai multe titluri castigate (inclusiv cel de data trecuta) in afara Braziliei ? Aud ?? :-))
    Plus ca, ai vazut ce-ati patit de la Inter acu' recent... !?

    Hai sa nu ne suparam pe motive de fotbal (stii ca-mi place sa te mai tachinez din cand in cand...), mai bine da-mi o adresa de mail la care sa-ti pot trimite un "docoment" ce s-ar putea sa te intereseze si niste poze.

    Daca vrei, poti sa-mi trimiti adresa catre ing9915 la yahoo.com
    In schimb, promit sa-ti impartasesc din experienta mea romanesca de pe parcursul ultimelor 6 saptamani (cat am avut concediu de la "amerecanii" mei, sic ! :-)

    Sanatate maxima, si toate cele bune !
    ing.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut ing.,
    wow, sase saptamini jumate, conced, in Canada!!??
    Cred ca in mod normal ar trebui sa cistige Spania sau Olanda, Brazlia nu mai e ce a fost deja joaca european. M-as bucura totusi sa ajunga Germania cit mai departe, are o echipa extrem de tinara si p-aici se-ncing niste petreceri pe cinste.
    Adresa mea de E-mail e Kalulschon@aol.com

    Sunt extrem de curios sa aflu impresiile tale din Ro.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Miju, e extrem de interesant cu turcii, de regula sunt cumva la cutite cu nemtii, cind e vorba insa de fotbal parca isi doresc si ei sa aiba un motiv de bucurie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Io n-am nimic cu nemții, da tot cu brazilienii țin și cu portughezii. Italienii să mai ia o pauză, iar de francezi să nu aud! Cel mai tare mi-ar plăcea să ajungă primele 4 Brazilia, Portugalia, Spania și Germania. Cât despre turci, așa demenți, mi se par cei mai tari iubitori de fotbal.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eh, incepe statul la terase cu ecrane mari, bere si tigari, discutii si "certuri" pe marginea deciziilor si jucatorilo. Evident muza ma tot inteapa. Ea fiind cica cumva uitata si privata de plimbarile de seara :).

    o zi placuta,

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce parere aveti de SUA?
    Astia au inceput chiar sa joace football!!!!

    RăspundețiȘtergere

comentati