vineri, 16 aprilie 2010

Neuschwanstein


Vine vacanta, uraaa, vine vacanta! Permiteti-mi sa va fac o recomandare, Germania, da, Germania e f. frumoasa, de multe ori nici nemtii nu stiu cit de frumoasa e, alearga ca turbatii in insule exotice si nu stiu ce-i sub nasu lor. Sa luam de ex. Castelu Neuschwanstein. Se afla pe undeva prin Bayern la ca. 100 km de München. Va recomand intii o vizita in München, doamnele pot trage o raita prin strada buticurilor, Maximillianstraße, de preferat sa nu aiba cartea de credit la ele, iar domnii pot vizita Deutsches Museum, e colosal, muzeu nu buticurile.

Mai apoi se poate inchiria un cabrio si se merge pe romantische Straße, gasiti date pe net. Se poate innopta la particulari, e destul de ieftin. Cine vrea poa sa treaca muntii mai departe catre Austria.

P.S Am facut un video cu o excursie de a mea acolo. Dati cu muzica ca am pus si manele. Pozele din interioru castelului sunt furate dupa net, deoarece nu-i voie sa fotografiezi inauntru. As putea sa va povestesc depre Ludwig, depsre moartea lui ciudata si despre iubirea lui pt. lebede, da va las sa descoperiti singuri.

9 comentarii:

  1. FRUMOSULE, iubitor de frumos! Impresionanta aceasta latura a personalitatii tale. Sa fii sanatos si glumet in continuare si sa-i bucuri si pe altii cu giumbuslucurile tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tiganu si lebedele=iubire!
    Erai cam beat cind ai facut pozele ca prea se-nvirt :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ...te propun lui istodor pentru : ''uichendist.ro'' :razz: ( m.jimmy )

    RăspundețiȘtergere
  4. Manelele mi'au placut in mod special!

    RăspundețiȘtergere
  5. salut am si eu un site de filme online si as vrea sa facem un schimb de link o zi placuta incontinuare

    RăspundețiȘtergere
  6. Excelent!
    Mulţam fain, Neamţule!
    Pupici!
    Dacă_nu_nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Regret cele scrise de voi dar il cunosc foarte bine pe neamtu tiganu, am fost o mare perioada de timp coleg cu el si nu minte si intradevar este un tip foarte istet si glumet si de gasca.
    Imi pare rau ca nu sunt la nivelul lui de haios,dar am fost si suntem prieteni foarte buni.

    Simion d-Abator

    RăspundețiȘtergere
  8. Neuschwanstein face de vizitat (atentie la urcare ca se urca abrupt, persoanelor in stare de ebrietate le recomand trasurile cu cai care urca la castel).

    Langa Neuschwansteinul de Sus este Hochenschwang-aul de Jos care este mai putin prefereabil fiind un pic kitsch.

    Dar daca sunteti prin regiune puteti sa vizitati un al treilea castel al lui Ludwig la Linderhof. Baban si plin de aur si zorzoane.

    Imi aduc aminte ca fiind la Linderhof cu un amicu de al meu si fiind Ziua mea exact in aceeasi zi, amiculu meu a avut ideea sa ma invite la o masa pe pranz pe socoteala lui.

    L-am intrebat pe chelner ce ne recomanda si ne-a spus "Ludwig al II-lea". (Acolo se vinde regele asta cu nemiluita, de la canute cu emblema lui si pana la felurile de mancare.

    Am comandat ce ne-a recomandat si dupa vreo un sfert de ora a aparut cu Ludwig al doilea: O tava uriaza de vreo 0.36 metrii patrati plini de carne de toate felurile, pe care a pus-o pe masa iar sub ea, ca sa o tina calda a pus un fel de gratar care statea pe un foc mic.

    Am mancat timp de doua ore si am lasat numai urme vagi pe tava.

    Partea proasta a fost ca dupa aceasta masa copioasa ne-am simtit asa de obositi ca singura solutie a fost sa ne oprim acolo (langa Linderhof) si sa cautam o casa prin imprejurimi deja pe la trei dupa masa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut Misule.

    Daca ai fost in Bavaria si n-ai trecut si pe la Manastirea Andecs sa mananci un shvaine(?) axe si sa bei un cal de bere adevarata, nu ai facut nimica.

    S-auzim numai de bine

    Matilda

    RăspundețiȘtergere

comentati