marți, 6 aprilie 2010

Jurnal de calatorie si de Paste.

Ziua I-a.
Mers la Dortmund cu masina, lasat nefasta la ghiseu, parcat. Intors, nefasta in stare avansata de nervi, cocalaru, cu aspect intelectual si nefasta blonda buzata, s-a bagat in fata si a bruscat-o. Urcat avion, locuri platite suplimentar, la usita de pe aripa. Test de engleza cu Doina, stewardeza, daca stiu sa deschid usita "exit", chiar vreau sa-i arat, zice ca sa mai lucrez la accent. Baut vin Murfatlar, f. prost. Ajuns Bucuresti, Baneasa. Cumnata ne asteapta, e nervoasa, fusese nevoita sa viziteze WC-u de la "plecari", o linistim, nici la sosiri nu-i mai bine. Mers in Berceni, o ora juma. Mincat uzici si ciorba de loboda, delicioase. Mers in vizita la nepoata, e criza, ma-mbat tare.
Ziua II-a.
Dimineata, mi-a fatat o pisica-n gura. Mic dejun, brinza cu ceapa. Mers la notar pt. o hirtie, nu e coada, e criza. Mare dezamagire, la vinarie nu au vinu meu preferat, Comoara Pivnitei, va intreba la depozit. E criza. Seara la tara cu niste preteni, casa batrineasca renovata, standard vestic, bravo, nu mai e criza. Ma-mbat putin. Mincat urzici si brinza cu ceapa.
Ziua III-a.
Dimineata, mi-a fatat o pisica-n gura. Mic dejun, brinza cu ceapa. Mers cu rude in Parcu Carol, frumos, mincat doi mici, bere Ursus, buna. Seara, vizita la alte rude, e doar un pic criza, ma-mbat putin.
Ziua IV-a
Nefasta viziteaza nou Mall din Berceni. Stau cu mama. Cumpar toate ziarele. Basescu zice ca 40% dintre medici sunt idioti. Cit p-aci sa uit: Becali s-a-mpreunat. Un pic tv romanesc. E criza. Nu ma-mbat.
Ziua V-a si penultima
Dis de dimineata mers in piata. Dezamagire, vinu nu e nici in depozit. Cumparat tone de ceapa verde, usturoi verde, leustean, brinza si loboda. Impachetez tuica primita. Mers in centru, la Universitate, nefasta si sora-mea vad un magazin pantofi, fumez o juma de pachet. Cismigiu, cumpar ii, mincam pa insula, ciorba de burta, buna, doi mici. Servirea f. buna. Terasa e plina, nu e criza. Nu mai vad fetite dulci. E criza. Cica fetitele dulci nu mai merg pe strazi, ci doar cu SUVuri. Nu ma-mbat.
Ziua VI-a
Sculat la patru, taxi, Baneasa, zbor, fara test de engleza, in sfirsit acasa.

O zi la munca, discutie importanta.

Urmeaza PASTELE, nu ucidem nici un miel, nici cozonac, doar oua colorate, gata vopsite.
Vine printesa. Ne jucam cu printesa. Ziua urmatoare, ne jucam cu printesa, mergem sa-i luam pantofiori de Paste. Inc-o zi, ne jucam cu printesa. Duminica de Pasti, se stringe gasca mare, mergem cu printesa, e tare frumoasa, are succes. Luni, dupa Paste, ne jucam cu printesa, o ducem la Zoo, n-o lasam acolo.

7 comentarii:

  1. Cred si eu ca printesa voastra are succes, tare-i frumoasa, as pupa-o toata ziua.
    Si zi asa, ai ajuns acasa?
    Ce-o fi zicand Andrei din SUA care cica s-a intors in Romania?
    Ca doar a avut mare succes la alegeri...

    RăspundețiȘtergere
  2. Viorica, imi pare rau s-o spun, da AICI ma simt acasa, poate si datorita printesei. N-am scris, da cel mai tare m-au intristat oamenii pe care i-am intilnit, mai toti erau tristi, preocupati, seriosi, pina si taximetristii erau tacuti, cumva resemnati. Nu stiu de ce, nu cred ca saracia e cauza, si-nainte era saracie da parca era vesela, chiar si cei care nu sunt saraci sunt tristi. Citeam si pe blogu Liei, scria despre fericire, da mi-a lasat un gust amar, parca incerca sa se convinga singura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ha!-Ha!-Ha!
    Neamţuleeee!!!
    Eşti MORTAL!!!
    Da, măi, aşa-mi pare şi mie că-i prea multă tristeţe pe-aci, pe la noi. Mai ţii domnia ta minte ce urlam eu anul trecut, când mă apucau dracii? Ei bine, mi-au mai trecut dracii, că, vorba ta, ”nefasta stare avansată de nervi” nu face bine la famelie.
    Îmi place scrisa lu matale, Neamţule. Râsu-plânsu, cum o fi, da-i bine-aşa rău cum îi, decât să apucăm cu nervii de-a binelea.
    Mă bucur să aud că ai ajuns acasă întreg şi nevătămat (auzi, da, de câte ori poate făta o pisică, dragă?) şi, mai ales, mă bucur că te-ai prins în cele din urmă ce trebuie să faci, în avion, în caz că... :) :) :)
    Bine că n-a fost cazul!
    Prinţesa e, într-adevăr, o minune, vorba lu doamna Viorica.
    Pupici la toată lumea!
    (Şi lui Yep, ştii domnia ta...)
    Dacă_nu_nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Neamțule, să-ți crească mare și veșnic zâmbăreață prințesa, să-ți trăiască neamu și tu cu ei! Tare rău părut că nu am băut și noi un cico, să fi văzut cu uochii tăi că nu mă mai iubești ca altădată și nu mă mai înțelegi ca la început :p Io mi-s și relaxată, și fericită, și fut.. ăăăă, pardon, și iubită, dar na, mai scriem și noi încrâncenat, că e în trend :) Uite, mâine scriu prostioare frivole, e bine? Pupez!

    RăspundețiȘtergere
  5. neamtzule, ai lav iu, mancatzi-ash!
    cruela de(la) vila de criza

    RăspundețiȘtergere
  6. Uite ce scriam eu despre "acasa" intr-un comentariu: http://ciupercutza.ro/2010/04/06/eat-pray-love/

    Cred ca sentimentul de acasa ti-l da mai mult o ambianta decat o localitate sau un apartament.

    Ti-am trimis un email personal. L-ai primit?

    RăspundețiȘtergere

comentati