miercuri, 24 martie 2010

Fetite dulci ca-n Bucuresti

Incepe numaratoare inversa. In citeva zile voi pupa pamintu patriei. Tremur de nerabdare, oare cum va fi de data asta? Nefasta a impachetat deja, a luat zeci de nimicuri pt. rude, preteni. E f. greu in ziua de azi sa iei cadouri. Pe de o parte se gasesc de toate in Ro si pe de alta parte totusi vrei sa le faci o bucurie.
Prima zi in Bucuresti e cea mai grea. La fiecare pas sunt tentat sa spun, ia uite ba astia vorbesc romaneste. Si mai nasol e ca nu-mi vin cuvinte romanesti. Vorba aia Wie sagt man.. in schimb imi vin cuvinte englezesti, s-o iau usor, trebe sa ma concentrez.. chestia aia cu care iei finu, grebla.. trebe sa beau o tuica, schnell..
Intilnirea cu Bucurestiu e ca intilnirea, peste ani, cu prima iubita. O vezi imbatrinita, stirba, grasa. Prefer sa-mi vad iubita primavara, parca e mai frumoasa. De cele mai multe ori nu o recunosc, il intreb pe unu sau pe altu, unde suntem acum, ce-i cladirea asta? Uneori sunt cladiri pe linga care am trecut de sute de ori, pa vremuri, p-atunci insa nu le observam, acum le privesc. "Hai ba ca faci pa nebunu! Cum nu sti aici e .." Aha, imi amintesc, reclamele astea imi taie tot orizontu, in spate era o circiuma, am baut si aici, cu cine am baut? Nu-mi pot aminti, ma obsedeaza, cu cine draq am baut aici? Ajung la Piatra Cracanata, in stinga era o groapa, o stiu, astept s-o vad, e tot acolo, o recunosc, parca e mai rotunda, m-am linistit, nu m-am ramolit prea tare. Cum ii zice la circiuma aia cu gradina? Io-te ba ce lipsus am? Avea un nume de muiere, beam jos la crama, cinta un tigan d-al meu Balada lu Ciprian. Maru de aur era mai sus, ce draq ca asta nu-i nume de muiere, ii zicea Flora? Mi-am amintit, la circiuma aia am baut cu Puiu si cu Mirel, si cu Adi, si cu Dan, era la strand, parca mai era cineva, era Lozi?, sau Doamne ajuta, a venit militia si ne-a luat la intrebari, de ce draq, doar nu bausem decit vro trei sticle de vodca. Nuuu, nu se numeste Flora, ii zice Doina. Hai ca tare le-am incurcat. Nu-i de mirare, ca numa de betivi am avut parte.

Tii ce muieri frumoase! Tare-mi plac muierile, tare-mi plac! Poate d-aia nu recunosc cladirile, intotdeauna m-am uitat dupa muieri.

P.S Din pacate voi sta doar citeva zile, trebe sa ma-ntorc repede, ma asteapta printesa, sa vina iepurasu, nu ma voi putea intilni cu multi oameni dragi, poate data viitoare, de fiecare data spun data viitoare...

Breaking news. Am primit un comunicat important, in onoarea mea s-au pregatit urzici cu mamaliga. hmmmm

12 comentarii:

  1. e misto sa vii citeva zile in bucuresti.si p'orma sa pleci

    RăspundețiȘtergere
  2. Karma, ce sa-i faci, cum zicem noi inteleptii, fiecaruia ii place ce n-are!

    RăspundețiȘtergere
  3. p-asta cu primavara ai cam ratat-o, ca mai intarzie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mânca-ți-aș talentu tău, dacă nici acu nu reușim să ne vedem la o țuică de cafea, suntem cei mai proști din curtea școlii :D Dacă nu mai ai număru de telefon, dă un mail și trimit io. Pupez!
    P.S. vezi că ai uitat să-mi spui la mulți ani și orice până la asta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai, bre Neamtzu, sa-ti fac o bucurie, fiindca zici ca te zapacesc fetile. Iaca Virgina Galactica i-a dat zboru la SpaceShipTwo! :))))
    Sa-ti traiasca Printzesa!

    http://www.wired.com/autopia/2010/03/video-spaceshiptwos-first-captive-flight/
    si
    http://www.huffingtonpost.com/2010/03/24/spaceshiptwo-vss-enterpri_n_511367.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Neamţule, Dragule,
    N-oiu fi pe-acilea de Sfintele Paşti, nice acces la internet n-oiu avea, de-acee-ţi spun de pe acu SĂRBĂTORI FERICITE-FERICITE şi tot ce îţi doreşti.
    Pupici,
    Marcela

    RăspundețiȘtergere
  7. Lia, imi pare rau da tare mi-as dori sa am mai mult timp. Voi renevi!
    mikeT, merci mult de link!

    Marcelo, Giorgiana si tuturor

    Adevarat a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  8. As vrea mai multe postari.Imi place sa te citesc cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Te-ai tradat -:
    Nu mai esti atit de tzigan cum te credeam !-:)
    JD
    Totushi ashi fi vrut s-ai parul
    ca pana corbului pina la sfirshit !

    RăspundețiȘtergere
  10. jane, pai acum sunt neamt, m-am facut blond!

    RăspundețiȘtergere

comentati