joi, 10 decembrie 2009

Die Vorfreude ist die schönste Freude


"Placerea dinainte este cea mai frumoasa bucurie"

Numar zilele, cit mai ie? Canturile la schiuri sunt ascutite, sunt deja in sufragerie, zilnic genoflexiuni, nefasta "astea lipseau!" oare mai pot, ma mai tin genunchii, mai stiu?
Parca vad, dimineata, prima cabina, zapada neatinsa, a nins peste noapte, hip ura, Pulverschnee, -20°, vint pe virf, iute jos, facem una usoara de-ncalzire, una albastra,
merge, hai sa facem si una neagra, hai pa 13, puff, e cam gheata, sus repede, jos, sus, jos si mai repede..
Salele, salele, genunchii, ora 16 ultima cabina.
Apreschi party, Jagertee (ceaiu vinatorului, un fel de tuica fiarta), toata lumea cinta, danseaza.. ne tirim catre cabana,
A doua zi, sus la prima ora, jos..
Cite zile mai sunt? Nu mai am rabdare!














14 comentarii:

  1. Fericituleee!
    Petrecere frumoasa cu toti cati veti fi impreuna.
    Yupiii, imivine si mie famelia din Irlanda cat de curand :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam ca ai blog . dar faina viata duci frate si ai o printesa de nepotica ,ca in basme.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna "bunic" fericit.
    asa e cind faci copil de tinar, apuci sa te bucuri de toate. eu am unul de 24 si unul de 12 dar nu stiu cind ma voi bucura:)
    acum ne facem programarea la ski- vacanta elevilor, sfirsit de ianuarie, ma gindeam ca poate stii o locatie buna, in sensul sa nu fie prea departe de granita-noi fiind din cluj.am vazut/auzit ceva de semmering dar nu sint chiar sigura ( anii trecuti am schiat in elvetia, da nu era criza:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Corina, am fost in multe statiuni da in ultima vreme ma duc la Zell am See are avantaju ca are vro 130km de piste, de toate categoriile, rosii, albastre, negre, 54 de cabine si sirme, in caz ca nu-i zapada au Schneekanone sau se poate merge pe ghetar la Karun, 3000m altitudine. Ie un pic cam sumpisor mai ales de Weihnachten, da nefatsa ie profesoara si nu poate decit in vacanta, desigur as putea merge si fara.

    Mai ieftin e in satele de linga, de ex. Fiberbrunn, Saint Anton, Hochfilzen, Thumersbach. Desigur depinde de perioada, intre 09.01 pina pe 30.01 ie cel mai ieftin, mai apoi sunt vacante in Austria sau Ge.
    In plus stii ca Skipassu e f. scump poate ajunge la 250/pers/saptamina, unele hoteluri baga in pretu de innoptare si acesta.

    Mai ieftin, daca sunteti mai multi e sa iei un Ferienwohnung, incap multi si au bucatarie.

    Daca mai vrei info, cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Viorica, Craciunu fara familie si fara zapada, nu-i Craciun, ma pot lipsi chiar de porc.

    Loda bine ai venit!

    RăspundețiȘtergere
  6. merci pentru raspuns
    si noi am tot fost in Austria, de ne-am plictisit. chiar daca suna a slogan, Viena e mai aproape de Cluj decit Bucurestiul, asta e. tot clujul e la ski in austria. asa ca noi ne-am dus in Elvetia, la Leukerbad, doi ani la rind dar iesea foarte scump- ne puneam masina pe tren in Viena si ajungeam a doua zi in Swiss. anul asta nu ne mai permitem sau ma rog ne-am permite da mai bine, nu, asa ca suntem in cautare de statiuni mai aproape de casa. nu evitam nici Borsa, Baisoara, Valea Dorului, Poiana Brasov, dar problema in Romania e zapada, care e sublima dar lipseste cu desavirsire! anul trecut am fost in poiana 3 zile si erau 14 grade, am schiat pe iarba si pe urma a inceput o iarna adevarata, de-aia grea, ca in romania, dar nu mai era vacanta. in fine, noi mergem si la pirtia de ski din cluj, foarte mica, da stii si tu ca daca iti place sportul asta, mai faci si compromisuri. eu am invatat sa schiez pe schiuri cu legaturi, in Brasov, si cind ii vad pe copiii astia, si pina in trei ani, ca nepotica ta frumoasa, cum se descurca, imi e un pic cam ciuda, e drept.

    RăspundețiȘtergere
  7. Corina, sunt de acord cu tine ca-i greu de schiat cind nu-i zapada.
    Io schiez de o viata si nu exista pt. mine ceva mai frumos, uit de toate, simt vijiiala vintului pe la urechi, traiesc betia vitezei, e mult mai directa decit cea traita in masina sau avion.

    Fac parte din aceeia care schiaza frumos, cu picioarele lipite, unduios si totusi in forta, desi cu virsta parca merg mai linisitit, mai ales cind merg cu "pustii", cam am probleme sa ma tin de ei. Noroc ca mai sunt si muieri in gasca asa ca stau cu ele sa le protejez.

    RăspundețiȘtergere
  8. da si culmea, cica nu se mai schiaza asa, cind l-or invatat pe fiumeu asta cel mic sa faca cristiane gindesti ca trecea acceleratu printre picioarele lui, ca eu nici cind fac pipi, ma scuzi, in schimb ii ajuta schiurile si claparii, practic nu mai trebuie sa faci nimic, doar stai pe ele si hoop, esti jos

    RăspundețiȘtergere
  9. Corina multi profi de schi mai comozi incep cu "plugu". Nasoala ie ca odata invatat gresit f. greu e de corectat.

    Karma, cred ca faci aluzie la bancu vechi cu tipu care la batrinete ducea galeata pa beeep da la batrinete nu mai putea ca nu-l tineau genunchii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut !Vad ca nu ai mai dat pe "acasa"de mult timp..Credeam ca esti in vacanta si nu ai timp de bloggerit.Pesemne ca te-a infuriat rau povestea cu Rosia Montana ..Eu tot mai cred ca T.Basescu a fost destul de transant cu povestea asta..Bine,hai ca nu vreau sa-ti "poluez"blogul, care este destul de idilic ,cu teme de alta natura si pe deasupra si enervante ..
    Haipa..si "Sarbatori fericite"!

    RăspundețiȘtergere
  11. Spune ca ai glumit ,ca am sa-mi cer scuze !

    RăspundețiȘtergere

comentati