joi, 19 noiembrie 2009

Sfirleaza cu fofeaza




Avioane: IAR 93 si IAR 99, Doamne ce tinar eram si ce frumos si ce-mi placea!
De ce zboara fluturii, de ce zboara pasarile, da avioanele?
Pai ce poate fi mai frumos sa zbori, fly butterfly fly!
Stiu, stiu ca-i frumos, cind visez zbor, zbor pe aripile gindului cind stau cu mina-n barba si ma uit pa fereastra.
Da de ce zboara? Pai daca au aripi! Pai si gainile au aripi si nu zboara? Si norii nu au aripi si zboara?
Pai aripile au un profil NACA simetric sau asimetric, cele cu viteza mica au profil asimetric si celelalte... Da da de ce zboara?
Cind o sa fiu mare o sa ma fac padurar, ba nu, mai bine o sa fac avioane care sa zboare sus, sus.. avion cu motor ia-ma si pa mine-n zbor.
Da nu-i greu sa faci avioane? Nu-i greu trebe doar sa faci un fuselaj, aripi, ampenaj orizontal si vertical si sa le pui motoare si... era sa uit le trebe si roti!

39 de comentarii:

  1. Si le trebe si sotul meu sa le verifice inainte daca e bune de zburat

    RăspundețiȘtergere
  2. Hei, Neamţule, Help!
    Dă-le dracului de avioane! De fluturi îţi arde ţie acuma, când io am o dilemă?! Nu, nu aia cu capra! Alta!
    Auzi, mă Neamţule, ăştia mă omoară cu votul lor, băga-mi-aş. Dacă ai fi tu în locul meu, cu cine-ai vota, prietene?
    Fireşte, îmi răspunzi numai dacă vrei.
    Dacă_nu_nu.

    Bună seara Doamna Viorica. Îmi pare bine să vă revăd. Reviu brusc şi mai stăm de vorbă. Numa că acuma, ştiţi... dilema!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bre, Neamțule, m-am gândit că tu ești om înțelept, injiner, le ai cu avioanele, am și io o trilemă: cel mai bun prieten e stewardez și toată ziua îmi spune ce frumos e să zbori printre nori, cea mai bună pretenă e fascinată de programul Discovery despre catastrofe aviatice, iar gagicu ie încântat de ce frumoase sunt avioanele, dar e convins că moare dacă se suie într-unu și de-aia la vară vrea să mergem la Warshovia, Amsterdam și Berlin cu mașinuța mea Frieda. Acu, întrebarea mea era: tu ai văzut că la Regelmäßige Leser acolo ie de 3 ori Lia??? Că io am avut o senzație stranie :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai io as vota cu cine a castigat dezbaterea. Nu ca as fi fro oportunista..
    A nu pe mine m-ai intrebat? Daca nu, nu.

    RăspundețiȘtergere
  5. de :evil: NU poţi vota mîine !?

    RăspundețiȘtergere
  6. de ce dreaq NU poţi vota mîine neamţule , beţivan ce eşti !?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ha-ha-ha!!!
    Cum să nu vă-ntreb, doamna Viorica? Vă întreb şi pe dv., şi pe Lia, pe toţi. Măcar că, să vă-o spun pe aia dreaptă, mă doare la bască de alegerile lor.
    Ce-am vrut eu să arăt - nu ştiu dacă am şi reuşit - este cum ne-au asaltat zilele astea bulibăşeala, agitaţia, nehotărârea, ambiţia, renunţarea, revenirea, decizia etc., ştiţi dvs.
    Bine, acuma sunt oameni activi dpdv politic, şi ăştia-s interesaţi, normal, să iasă lucrurile aşa cum vor ei, şi sunt alţii, ca mine, care nu-s chiar pasivi (mamă ce mi-o ieşit) în sensul că nu-s chiar indiferenţi, pentru că au obosit să trăiască într-un mediu tensionat spre conflictual, împovărat de ambiţii personale aflate sub semnul lui: ”acuma-i rândul meu”, ori de suspiciuni de care nici cu gândul n-ai gândi...
    No. Om vedea noi ce-a fi. Naiba să-i ia cu balamucul lor cu tot. Mă bucur că am venit la Neamţu şi-am dat de voi, că, nu ştiu ce m-aş fi făcut dacă nimeream în altă parte şi s-apucau fiecare să-mi spună cu cine să votez... Ar fi fost o chestie!
    Dacă_nu_nu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Marcelo, ti-am mai spus, o muiere trebe sa-si urmeze barbatu, deci trebe sa voteze cum zice iel.

    RăspundețiȘtergere
  9. Viorico, nu pot sa-i supar p-aia care se ocupa de intretinerea avioanelor, intotdeauna am avut greutati cu iei ca au miinile mari, io am zis ca numai ginecologii sunt buni la intretinere.

    RăspundețiȘtergere
  10. Lio vezi ca-s numa doua Lii ciocirlii.

    S-o chinui pa Frieda 2000km dus 2000 intors ie perversiune. Cred ca-i plac gagicului avioanele, poa vrea sa le tatueze. Sa-i spui ca nu-i bai daca moare ca tu o sa-i faci un parastas pa cinste si te retragi la tara, sunt sigur ca o sa-l convinga sa zboare, si mai spune-i ca-n avion poa sa bea coniac si alte chestii, ca-s muieri misto acolo...

    RăspundețiȘtergere
  11. Fetelor o veste surpriza s-a deschis Weihnachtsmarkt.. http://www.weihnachtsmarkt.essen.de/

    Voi transmite in curind un reportaj pa viu, pt. cine nu stie... vine Craciunu!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ha-ha-ha!!!
    Korrekt!!!
    Măi, io am vrut, iniţial, să-ţi rezolv problema printr-o zicere faină, ceva de genul: ”Şi va lăsa omul pe mama sa şi pe tatăl său şi se va uni cu femeia sa şi amândoi vor fi un truuuuup....”, da, să mor io dac-am priceput ce-ai vrut să zici cu problema aia... Aşa că ţi-am rezolvat-o ştiinţific, să nu dau naştere la interpretări, ştii...
    Totuşi - numa acuma, că-s ceva mai sobră pentru că-mi impune momentul, nu de alta, dar promit c-o să-mi treacă - , trebuie să spun că, deşi-i fain cu voi, amuzant, instructiv etc., e şi greu de ţinut pasul cu. Mai ales pentru o femeie, care, ştie ea cât a apucat să înveţe, dar n-a stat să cerceteze legi de-alea de eşti nebun să le-nţelegi... Voi aveţi, din câte văd, o grămadă de expresii, coduri, zicături şi urături, proverbe şi cimlituri, pe care io nu le-am prins. Unele le mai pricep din auzite, numa că io-s grămătic şi nu pre dau doi bani pe ce-aud, că-n profesiunea mea, rezultatul contează. Te-nţeleg, Neamţule, că ţii la avioanele tale. Să mor io de nu te înţeleg. Că şi io ţin la fluturii mei şi nu i-aş daaaaa... pentru nimic în lume!
    Dacă_nu_nu.

    RăspundețiȘtergere
  13. pt NT Pai nu e la intretinere, ci nitel mai inainte de...
    de nastere, vreau sa zic.
    Pt Marcela?
    Daca as fi fost vro tzanca imi ziceam ca sa mai aman votu', ca poate se mai limpezesc apele, da' parca am asteptat cam mult sa pot sa pun si io stampila unde mi se pune pata, si nu unde mi se ordona, ca sa renunt la dreptul asta.
    Si m-am si saturat pana peste cap de "pohta ce-am pohtit!"

    RăspundețiȘtergere
  14. Dragilor, Neamțule, doamna Viorica, dacă_nu_nu (Marcela, tu ești?) eu vin cu un suflu nou și vă invit pe la mine în vizită, că am găsit soluția câștigătoare la alegeri!

    RăspundețiȘtergere
  15. Hai sa dau si eu 3 raspunsuri intr-unul: o fapta buna am facut cand n-am dat-o pe soacra-mea afara din casa(raspuns la topicul precedent), de votat nu stiu cu cine sa votez dar stiu sigur cu cine nu(raspuns la dilema zilei), iar cu avioanele am votat de pe la 10 ani, de pe cand mergeam la cercul de aeromodelism de la casa pionierilor. Timp de vreo doua mandate numai cu ele am votat, pana ce m-au cucerit alte zburatoare, si dus am fost. Am ramas totusi cu nostalgii incurabile ca, vorba aia, prima iubire nu se uita niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bună dimineaţa, Lume!
    Salut Yep!, salut Lia, bine v-am găsit doamna Viorica. Neamţule, mai ai o cafea şi pentru mine? Că, Doamne, bine-i aici la tine. Pace, pace, pace, cald şi bine, nu ca la noi, balamuc cu acte-n regulă.
    Lia, am vrut să trec pe la tine, dar n-am aflat intrarea. La domna Viorica am reusit sa dau o raită - e drept, o singură dată, dar nu mai tin minte cum am făcut. Dar numai ce-mi ajunge omul (că-i plecat pân-la Sibiu, cu daraveli de negustorie, că deja nu mai fac deloc faţă cu gondola asta şi i-am zîs: vezi domle, interesază-te şi tu, nu mai sunt pe lumea asta maşini secăndhend???), deci numai ce-a veni şi-l rog io să m-ajute. Că m-ajută, să ştii, mai ales dacă vede că sunteţi muieri... Că, Doamne, cât îi pot plăce muierile... De tătă nynunea lu Dumnezo, dac-aţ putut voi vede aşe ceva...
    Dacă_nu_nu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Aoleo, că-mi scăpă ceva...
    Cum zîci, Yep dragă? Prima iubire nu să uită niciodată??? Hm... Stai, că tră să mă gândesc care-o fi fost aia...
    Iartă-mă, da n-ai dreptate!!! Nop! Nu prima, prietene, nu prima. Ci ultima...

    RăspundețiȘtergere
  18. Dragă dacă_nu_nu, ie mai ușor ca 1-2-3. Dai cu click-ul pă numele meu (sau al Vioricăi) și ajungi la profil unde mai în josuț așa, scrie Blogurile mele (casa mea fiind aia cu Rebel prin ea, celelante sunt blocuri cu mulți vecini). Dar știi de ce se întâmplă aceste disfuncționalități? Pentru că Neamțu și Țiganu e prea chitros să-și facă și el blog roll, că ie frică că dacă ne pune în lista lui de prieni care mai și scriu, Doamne ferește, devenim prea celebri :p

    RăspundețiȘtergere
  19. Aseara am fost la teatru romanesc, am vazut o piesa draguta jucata de actori tineri, simpatici. Piesa se numeste Romanticii, v-o recomand. Mai apoi am fost la circiuma.

    P.S Gasesc nepoliticos sa ai blogroll, adica vine omu la tine in vizita si tu-i spui du-te la ala?

    RăspundețiȘtergere
  20. Teatru-i fudulie, băutura-i temelie! Ce-ai mîncat? Ce-ai băut? Ah, cum știi tu să te scoți, Neamțule! De-aia te iubesc io pă tine!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am vazut la Köln
    ROMANTIOSII
    comedie de EDMOND ROSTAND

    cu:
    IRINA DRAGANESCU

    VLAD UDRESCU

    THOMAS CIOCSIRESCU

    SERBAN GOMOI

    SORINA STEFANESCU

    MARIUS DRAGUS


    Regia:

    Alexandru Dumitru Mazgareanu

    RăspundețiȘtergere
  22. Tinerii actori ai Teatrului Nottara : Irina Drăganescu, Sorina Stefănescu, Mircea Tudorache, Thomas-Nicolae Ciocsirescu , Şerban Victor Gomoi au votat la sectia 64 din Bonn. Românii au jucat, ieri seară, pe scena Teatrului din Köln, piesa „Romanţioşii“ de Edmond Ronstad, iar în această dimineaţă au mers la vot. din EVZ

    RăspundețiȘtergere
  23. Neamtule cred ca la o cafea ma bag si io. ca de cand ma stiu beau numai cafea din .de
    in copilaria mea am lucrat pentru unii care vindeau cafea frantuzeasca si, dupa trei saptamani, eram tare mandri c-am reusit sa dam de zece milioane cafea la sibieni(prin magazine); si vine supervaizaru de zona(vreunu de prin pitejt) si urla la noi ca ceee e mandria asta, steti nebuuni? ca numa un agent al lui din craiova da cafea de treisutedemilioeane pe saptamana. noi, muti. o intreb pe secretara: Ico, tu ce cafia bei? amaroy...
    Jane, tu? albrecht
    Miju? jacobs, da' duminica bag dallmayr

    toata lumea din sibiu bea cafea de contrabanda si ala din pitejt vroia sa vinda cafeaua frantuzului cu milioanele ...

    n'apai nu crez ca mai viu la tine la cafea, s-a bagat teutoana mea datoare pentru un esspresor de ala jmecher, acum te astept io pe tine(daca ai escala la sibiu, c-am inteles ca masini pe cale atat de lunga, nu chinuiesti)

    RăspundețiȘtergere
  24. tot io.
    ca stau cu teutoana in casa, stiu ca daca-s lungi cuvintele in germana, is compuse din alte cuvinte. si-am tradus: weihnacht=craciun; markt=piata; essen(din capu meu)=a manca. si noi mancam acum de craciun. post. azi, peste...
    dupa aia m-a ajutat google maps sau wikimapia s-am vazt ca essen e loc, nu mancare, la vreo 600 km de cel mai nemtesc loc in care am ajuns io vreodata si-i langa bocum unde s-or rasculat iobagii nemti cale fura iobagii romani slujbele la telefoane. aia mai fac vin de rin?

    RăspundețiȘtergere
  25. Miju, bine ai venit da vezi sa nu fi gresit, aici nu-i cafenea ci-i circiuma.
    Da Essen ie un orasel destul de mare in inima Germaniei ca ie in partea stinga sus si bate bate ca aici s-a facut die dicke Bertha, aici a facut Krupp otelu inox V2A.

    In Sibiu sunt fete frumoase, d-acolo si-a luat fi-miu nefasta, de fapt din Agnita.

    RăspundețiȘtergere
  26. Neamțule, eu am mare încredere în generația tânără de actori (sper că nu m-ai luat în serios mai devreme, sunt mare amatoare de teatru), mă bucură enorm că au succes pe afară, că merg mult pe afară, mă bucură că sunt și aici tot mai multe locuri mai mult sau mai puțin convenționale unde pot evolua. Cât despre locul frumos unde stai tu, nu îmi trimiți și mie o cafetieră din aia serioasă, Krups? :D

    RăspundețiȘtergere
  27. P.S. Care din frumoasele villa e a ta, mânca-ț-aș?

    RăspundețiȘtergere
  28. Lio, zona in care lociuesc e frumoasa cu mult verde, da ploua, ploua, ploua.

    Citeva cuvínte despre spectatorii de aseara, f. calzi, au participat la show. Un gust amar mi-a lasat faptu ca eram aproape cel mai tinar dintre ei, tinerii fosti romani nu se mai intereseaza de Romania si nici de teatru.

    RăspundețiȘtergere
  29. Noroc ca sunt cam incapatanata, ca din linkul tau mi s-a deschis o pagina scurta-scurta, fara poze, la care m-am uitat ca vitelu' la poarta noua, d-abia din Gugal am ajuns la pagina aia lunga-lunga din care am inteles la un moment dat ca e vorba de bau sau bau-bau, dar n-am inteles de ce ii zice villa unui palat in toata regula.
    Tu Neamtule, vrei sa ma apuc sa invat germana acu' la batranete? Mi-e teama ca n-oi reusi nici de-ar fi sa ramana singura limba pe lume, ca tare e intortocheata ca sintaxa si vocabular.
    Sora mea, care a facut o postliceala in care a invatat sa bata la masina in germana avea o carte groasa cam cat DEXu nostru si scria pe ea: Gramatica limbii germane. Si mai zic unii ca e grea romana...

    RăspundețiȘtergere
  30. Haoleo, coane, ce zice astia aicea: Ihr Kommentar wurde gespeichert.
    Es kann einen Augenblick dauern, bis Ihr Kommentar auf der Website unter Ursprünglicher Post angezeigt wird. ca pe mine m-au pierdut.

    RăspundețiȘtergere
  31. @daca_nu_nu
    Asa zicea vorba, cred totusi ca cea mai mare e cea care n-o uiti nicicand, prima, ultima, care-o hi. Dar de ce sa le uitam? Eu nu le-am uitat pe niciunele, si nici n-am de gand sa le uit! Numai Alzeimeru sa nu vina sa ma contrazica, c-atunci vorba aia se va si adeveri...

    RăspundețiȘtergere
  32. @ Yep
    Stai, stai, stai că-s proastă!!! (M-or tâmpit ăştia cu politica lor...)

    Da, da, da, daaaaaaaaaa!!! Aşa e, fără îndoială, pe cea mai mare n-o poţi uita (dacă nu te-omoară, of course). Da, hai să-i zic ”valoroasă”, nu mare. Că cine ştie la ce poate zbura gândul omului... Şi-i o prostie să creadă omu că mărimea contează... Uneori poate conta (când nu-i altceva), alteori, când nu-i singura calitate, nici_NU o iei în seamă.

    Bineînţeles că nu trebuie să le uitaţi!!! Voi NU! Noi, femeile, însă, trebuie să ne aducem aminte de ele...
    Dacă_nu_nu.
    Oricum, apreciez gentileţea... E mare lucru, doară ştii...

    RăspundețiȘtergere
  33. ai uitat chiloţii! la ciorile (pardon, nu e cu răutate :D ) astea le trebuie şi chiloţi.

    RăspundețiȘtergere
  34. Vai de mine! Da nu chilotează iel???
    Aloooooooooooo!!!
    Cine-i la manşă???
    E cineva acolo???
    Dacă_nu...........

    RăspundețiȘtergere
  35. Tigane, nu stiu ce hram porti si cine si ce esti,dar ai pus fotografiile a 2 avioane romanesti, dragi sufletului meu,si multe dintre ele au trecut si prin mainile mele...Tineretea mea acolo s-a dus, si experienta mea tot acolo am capatat-o!IAR-ul 93 cred ca este nr.226-avion din seria 2 cu postcombustie, iar 99 este printre ultimele...Traiasca cei caer sufletul inca le mai vibreaza cind vad un avion !

    RăspundețiȘtergere
  36. Eu care am lucrat in stagiatura la IAR 99 (1980) ma tot gandesc ce fosti colegi sunt in Germania (in afara de Jeni), ca pe cei din Franta ii stiu. Ma ajuta careva?

    RăspundețiȘtergere
  37. Comentaru a fost bagat la topicu http://la-neamtu-tiganu.blogspot.com/2009/11/sfirleaza-cu-fofeaza.html?showComment=1331148467460#c809915086829240938

    RăspundețiȘtergere

comentati