marți, 10 noiembrie 2009

Cit de greu e azi sa faci fapte bune.

Probabil influentat de multimea emisiunilor TV din preajma Craciunului si a nenumaratelor scrisori pe care le primesc de la organizatii caritative sau poate si din cauza mincarii si bauturii m-am sculat intro dimineata cu o idee fixa.

Azi vreau sa fac fapte bune, muulte, multe fapte bune.

Am inceput prin a-i spune nefestii ca nu trebe sa-mi pregateasca micu dejun. Ia zise insa ca-i face placere, deci am lasat-o, si am trecut aceasta pe lista faptelor bune. Mi-am zis, wow, ziua incepe perfect, o fapta buna dis de dimineata nu ie de colea, nu.

La iesirea din casa am salutat-o pe cucoana care isi plimba ciinele la acea ora. A fost total surprinsa si chiar si ciinele, care de obicei se trage disperat cind ma vede, parca s-a mai destins. Pe sosea pin la Autobahn, am scapat un biciclist zgribulit de la moarte sigura, am trecut numai pe verde si am claxonat numa de trei ori in semn de salut. Pe Autostrada am observat ca e f. greu sa faci fapte bune, am intilnit o Corsa care mergea cu 130 pa banda doua, m-am apropiat de ia cu multa simpatie, am salutat-o prin claxoane si faruri. Proasta draq cind am depasit-o mi-a facut semne cu destu la cap, ce sa-i faci sunt si o multime de oameni necivilizati.

La munca am salutat-o pe Receptionera, asa se numeste la noi portareasa si am intrebat-o ce-i mai fac copii si sotu. Nu stiam ca n-are copii si sotu a parasit-o. Am intrebat-o daca nu pot s-o ajut cu ceva, facindu-i ghidus cu ochiu, s-a uitat ca vaca la mine.

Am avut o Besprechung si i-am dat dreptate unuia spunindu-i “ca-n sfirsit are si iel o idee buna”, s-a uitat ca bou la mine cu o privire timpa. De, nu toata lumea poate suporta o lauda sincera.

La intoarcere, cum spuneam, pe Autobahn nu se pot face fapte bune, da odata ajuns acasa m-am gindit ce frumos ar fi sa-i pregatesc nefestii cina. Am deschis o sticla de vin bun sa se aereasca si intre timp m-am apucat sa pregatesc ceva de mincat. Nu a fost de loc usor pt. ca-n frigider erau o multime de pachete si pachetele, unele colorate care nu stiam ce reprezinta. Mi-am dat seama ca nu sunt deloc structurat asezate si am inceput sa le scot si sa le sortez pe lipide, glucide si proteine. Pt. a face treaba ca lumea am scos totu si le-am intins ordonat prin bucatarie folosind si spatiu de pe podea. Am mai deschis o sticla, nu stiu cum naiba da prima se terminase, probabil concentrarea si-a spus cuvintu. Mi-a luat ceva timp astfel ca atunci cind venii nefasta, am pupat-o si i-am aratat mindru ce am facut. A inceput sa zbiere ca o apucata, ca-ie foame ca imi lasase totu pregatit pa dulap si-n microvele, lucru care m-a enervat enorm si i-am zis ca si ma-sa tot asa era si ia o timpita care nu poa sa aprecieze munca altuia.

Am lasat-o plingind si m-am dus la circiuma din colt, obsedat inca de dorinta de a face fapte bune. M-am asezat la masa unor vecini pe care-i stiam din vedere si i-am intrebat daca au ceva impotriva sa dau un rind. Au fost extrem de fericiti. Dupa al treilea rind am simtit o caldura in suflet produsa de multumirea de a face fapte bune. Circiuma s-a umplut incet, incet si nu am incetat sa fac fapte bune. Pe la inchidere am vrut sa-l ajut pe circiumar sa faca misanplasu, da dupa ce am scapat de emotie citeva pahare pe jos mi-a multumit si mi-a propus sa ma duc acasa.
Am adormit pe canapea in sufragerie cu sentimentu datoriei implinite, desi dupa cum se vede nu-i intotdeauna usor sa faci fapte bune, totusi daca te caznesti reusesti.

P.S Ziua urmatoare m-a cam durut capu probabil din concentrarea de a face fapte bune asa ca mi-am zis ca am binemeritat o pauza de vro luna, poate mai incerc mai incolo.

22 de comentarii:

  1. Doamne, Doamne, aici se doarme ca-n târgu lu Cremene! Acuma-i drept că şi eu aş fi dormit dacă nu m-ar fi luat aşa o foame ancestrală şi hermeneutică... Şi după Kiwi şi pere/mere în panere, bună-ar fi ceva mâncărică de-adevăratele, poate m-oi mai întrema.

    Am vrut să mă duc la Tanti Jeni, da, no, cum să scoli oamenii în puterea nopţii... Tot mai bine mă duc la Neamţu, zâc, măcar ştiu că-i frigideru plin şi, vorba aia, suntem deja în famelie.

    Ia să vedem noi ce-are Nemţu-n frigideeeer...
    Pfiuuuuuuuuu, ce pute-n frigider la ăştia, mânca-ţ-aş camembertu tău, Doamne!!! Să vede că ăştia-s tăt plecaţi la lucru, săracii... Şi trec Rinu de ni nu-l văd, n-au vreme, ca mine, de curcubee... Ui că li s-o strâcat brânza - neatinsă! Doamne, aice-i focar de infecţie, nu alta. Şi după gripa aviară, gripa porcină, apoi numa o gripă... morbieră ne mai trăbă!
    Ia să fac io o faptă bună. Unde-i tomberonu??? Că or stat ăştia să cumpere tătă brânza de la coperativă...

    No! La coş!
    Blodovernyă? Afară!
    Rocăfortă? La fel!
    Şi Boforta, tăt acolo!
    Rocăfortă papion??? N-o mai las, că face fluturi!
    Şi-aici ce dracu pute-aşe-n staniolu ăsta??? Tulai, Doamne, ăsta-i peşte fără oasă! Uitaţ, oameni buni, că tăt s-o-ngălbinit... Io gândesc că de la fumu de ţâgare... Afară şi-ăsta!
    Şi-n cutia asta ce-i? Man-ciu-ri-a... Asta ce dracu mai îi??? Uuuups... Tăte le-am împrăştiat... Ău, ce de biluţe... Te pomeneşti că din astea voia să-mi facă el mărgele... Cum dracu le-nşira??? Pe sârmă? Oari să-i aduc io o legătură din portbagaj??? Nz! Nu pot, că nu-s cu Dacia! Şi la gondolă încă nu mi-am luat sârmă... No, dă-le-n supărare, că şi-aşa put ca dracu! Unde-i făraşu???

    Aaaaşaaa... Bun!

    Şi-n glaja asta ce-i aci??? On jierme???? Ioooi, săracu jierme... I-o hi fost sete şi-o murit aci-n jinarsu ăsta. La coş cu el, că nici dracu nu mai be de-aci...

    No. Gata. Ui ce faptă bună am făcut...

    Neamţule dragă,
    Ie de-aci părechea asta de cercei, vinde-i unde ştii şi cumpără-ţi, omule, mâncare cumsăcade!!! Vrei să mori de inaniţie şi să te prăpădeşti printre străini????

    RăspundețiȘtergere
  2. Neamtule, venii acum in vizita de la Lia, si fapta buna ce am facut-o ie ca am citit pa nerasuflate toata pagina pana jos si acolo am dat de o lebada si m-am intrebat: ce cauta lebada in Jermanica, ca parca in parcu' de la Viena traiau pana nu de mult.
    Sa-ti traiasca si sa-ti infloreasca blogu, ca e aproape la fel de interesant ca si comentariile de pe mosia Vulpii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucura faptul ca voi sunteti deja in prejma Craciunului. Noi mai avem cam o luna si jumatate. Dar eu am si facut deja fapte bune, chiar daca m-am sculat pe la 9.
    http://andreisamericandream.wordpress.com/2009/11/13/alegeri-prezidentiale-haideti-sa-eliminam-culoarea-rosie-din-istoria-lumii-viitoare/

    RăspundețiȘtergere
  4. daca_nu_nu, io umblu la frigider f. rar, ca nu beau bere si mincarea mi-o pune nefasta. De altfel ie periculos sa umblu, daca nu-nchizi usa cu atnetie se prabusesc toate. Multe romance de pe aici au complexu de Hamster, ramas de pe vremuri.. de altfel se spune ca cei care se-ngrase la batrinete sunt mai ales cei care au suferit de foame in copilarie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Uuu ce surpriza, saru-mina Viorica, ma bucur sa te vad, am o visinata delicioasa, am facut chiar si afinata.. de casa.

    Am fost si io pe la tine de citeva ori, da sunt timid nu am lasat nici o urma...

    RăspundețiȘtergere
  6. Neamtule
    eu prefer, destul de rar totusi, afinata de afine, nu de casa. Ma rog, poti sa spui ca ce aste de aici din America sunt case ori ca blueberry care cresc in pom ca prunele sunt afine? Dar asta e.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai auzit cat de tare am oftat? Am diabet. Las deci afinata si visinata pt cei de peste garla.
    Ma bucur ca vii in vizita, pesemne ca scriu atat de mult incat nu mai ramane loc pt ca sa-si dea si altii cu parerea.
    Daca nu, lasa timiditatea si fa-mi placerea sa ma lauzi, ca merit, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare-i scumpa nepotica ta. Sa va traiasca.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vezi, mă Neamţule, mă, ce nefastă cumsecade ai??? Vezi, mă? Apoi să n-o iubeşti tu pe ia??? Să n-o iubeşti??? Ba s-o iubeşti, Neamţule dragă, s-o iubeşti, că io n-oi hi tăt aci cu tine, no, şi cine-i vre să-ţi facă ţâie capu cărindar, dacă_nu nefasta ta???
    Iar doooormi, ca valiza-n gară!
    No, ui aici la mine... Ţ-am adus nişte brânză de burduf, di la noi din Mărginime, chiar di la cioban-cioban, nu di la spurcatele alea de oi... Şi-o horincă de Zalău... Şi-un şaişpe ţâţe de Jidvei. Slănină n-am, c-am dat-o jos. Şi ce mai am, nu-i mai de treabă, c-am început a-mbătrâni... No. Mai mult n-am putut pune, că-mi bate-o planetară şi-o zâs bărbatu-mio, las, tu, a noastă, nu hi proastă, nu te da de ceasu morţii, că m-oi duce io ceva mai încolo şi i-oi duce la Neamţu ce-a vre iel. Tu numa întreabă-l ce-i pohteşte inima, că io aia-i duc, numa să te ie di pe capu mieu...
    Acuma tu, Neamţule, să nu te bucuri pre tare, că, io gânesc că nu m-ar da, dacă aş fi bună de gură... Da iar mă-ntorn şi zâc: nici pe re nu cre să hiu, că ui cum m-am făcut!!! O băgat ceva bucate-n mine da... m-am făcut!!!
    Vezi dacă mi-o fo bună gura???
    Că de_nu_nu!

    RăspundețiȘtergere
  10. Doamna Viorica, să ştiţi că aia de-i ziceţi dumneavoastră ”lebădă”, aia-s io, ”Răţuşca cea urâtă”... Da Neamţu ştie că-s formoasă (că iel aşe mă vede, no) şi m-o fotat cum i-o plăcut lui şi m-o pus aici, să mă vază tătă lume. No.
    Şi mă dau cu gondola me în care baltă vreu, că Neamţu nu-i supărăcios, ba, mai mult, nici că-l doare la bască de turele mele peste lacuri...

    RăspundețiȘtergere
  11. D-apai daca nu mi-ai zis la timp c-ai dat slana jos io da unde sa te recunosc. Da' acu, ca ma uitai mai bine,parca, parca ai aduce cu cineva drag din Marginime.

    RăspundețiȘtergere
  12. Neamțule, ai grijă că nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită! Watch your back!

    RăspundețiȘtergere
  13. De adus, io nu spun că n-oi aduce. Da de cunoscut, n-ai de unde mă cunoaşte, doamna Viorica. Io nu-s de niciunde şi nu-s a nimănui. Poate că oi sămăna cu oarecare, da aparenţele-s înşelătoare. Pentru aia poa să-ţi fie drag şi de mine, că-s fată faină şi de petrecere, da dacă-ai gândit că-s oarecine cunoscut, mă tem că nu-s.

    Ioooi, Tanti Jeni, nu-mi faci on ceai??? De care ştii dumneata! Că tare mă ie cu tusă şi cu junghi, de, şti-mă dracu, oari m-oi duce de prăpăştenie???...

    Neamţule, tată, nu te uita-napoi, că beţia trece! Şi-a doua zî, poate ai o ţâră capu mare, da, de trecut, trece. Io am citit undeva că, la japonezi, parcă, nu-i slobod a grăire a doua zî ce-o fost făcut omu la beţie. Şi mă gândesc că nu-i rău cum zîc ei. Că ui şi la domnu Dinică, Dumnezo să-l hodinească, dragi i-or fost şi muierile şi răchiele şi, pentru aia, tăt nu i-or luat nimică din har.

    Că mie-mi place de tine Neamţule, că, şti-te supărarea cum, de multe ori, beat, judeci mai bine ca unu treaz...

    Hai să trăieşti!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma faci sa rosesc, daca reusesc sa fiu inteligent sa stii ca ie fara intentie doar intimplator.

    Sa revenim la frigider, ca dupa cum spune tanti Jeni, spune-mi ce ai in frigider sa-ti spun cine esti. P-aici se gasesc de toate, de la sunca scumpa Pata Negra pin-la tot felu de brinze Mozzarela, Mancego si mai stiu io ce.. da io zic ca Romania va fi fericita de abia atunci cind voi avea io in frigider brinza de burduf in coaja de copac, brinza telemea, sunca ardeleneasca, tuica galbena ..

    P.S Scuze ca nu v-am facut cunostinta, Viorica ti-o prezint pe daca_nu_nu, daca_nu_nu, Viorica.

    RăspundețiȘtergere
  15. de unde si vorba romanului ca 'nici o fapta buna nu ramine nepedepsita'
    lasa-te si lasa-i si pe ei...victimele...

    RăspundețiȘtergere
  16. Tulai, Doamne, să mă bată soarele!!! Cum adică spune-mi ce ai în frigider, ca să-ţi spui cine eşti??? Păi, atunci io nu-s nime, fratele meu, că io n-am nimică-n frigider!!! Azi, la noi, îi prinderea postului: am făcut supă de găină, sărmăluţe şi plăcinte. No. De mâne-i post şi rugăciune. De unde dracu mâncare-n frigider???
    Prin urmare, eu nu exist. Dacă_nu_nu!

    Acuma, că veni vorba de-a ne mere bine, îmi place că ai bătaie lungă, da io m-aş mulţumi până una alta s-o putem lua mai scurt, aşa:
    Io, Neamţule - dar, din păcate nu exist, ştii - da io, dac-aş exista, aş da o lege ca ore tătă lumea care be - pe faţă ori pe ascuns - să fie lapidată, ore tăte nefastele să-şi pupe musai, dimineaţa, barbaţii mahmuri. Că aşa, ţucu-che, cu subterfuji şi aiureală, de une dracu să ştii care-o petrecut asară şi cu cine, dacă n-o mâncat usturoi să-i pută gura...
    No, dac-aş exista, asta aş face. Da, cum_nu_nu!

    Doamna Viorica, îmi pare bine de cunoştinţă, mă recomand: ÎNCURCĂ-LUME!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Si mie-mi pare bine. Acu, io-s deja fata da Bucuresti, d-aia de descurca tot ce-au incurcat altii (oare?)
    Oi, Neamtzule,in ce belele m-ai bagat,de cate ori pun soarecul pe un boton ma intreb "o fi ala bun?" ca io cu germanica precum mata cu englezeasca (sau doar te faci ca n-o stii?)

    RăspundețiȘtergere
  18. Neamtu, ghici ce-am eu acum in frigider ?;)
    Branza de burduf in coaja de copac.
    Am descoperit-o intr-una din plimbarile noastre
    prin Bucale, aproape de locul in care ne-am cazat.

    In, ce-a mai ramas din Piata Amzei, langa
    piata de flori, un mic magazin (daca-i pot
    spune asa), cu specialitati de mezeluri si branzeturi din regiunea Sibiului...
    De ni s-au scurs ochii pe-acolo, si nu ne
    mai venea sa plecam...;)
    Acolo am gasit si branzica asta de burduf.
    Pe care n-am mai stiut cum s-o impachetam,
    sa nu le treaca vreun iz pe sub nas celor de la vama ;)

    Ei, si ieri am ornat cu ea, (nu cu toata,
    c-am luat multa), o mamaliguta aurie...

    Neamtu, nu ti-am povestit asta sa-ti fac
    pofta, tu stii ca nu sunt rea :)
    Doar lamureste-ma, ca n-am priceput. Cu ce
    este Romania mai fericita acum, ca eu, am
    in frigider branza de burduf in coaja de copac?;)

    P.S. Am adus si cateva sticle de tuica galbena,
    trecand prin mari emotii...''Legea lichidelor'', care interzice orice lichid in
    bagajul de mana, ne-a obligat sa punem tuiculita in valize, in sticle din plastic de
    1/2 l. Si sa ne rugam la Cel de Sus sa nu crape
    vreuna...

    P.P.S. Subscriu la plangerea lui Viorica referitor la ''butoane''...Merg la noroc,
    nici eu n-am habar pe ce apas...:)

    RăspundețiȘtergere
  19. @b.d., am ajuns sa te urasc:). Daca as avea io brinza de burduf in frigo ar insemna ca Romania produce si exporta in Ge, deci economia merge.

    Sper ca pe linga brinza ai adus si o tolba cu povesti, sunt numai ochi si urechi.

    @Viorica despre cunostintele tale de germana stiu, m-a amuzat pa vremuri cind am citit in blogu tau despre excursia in Germania.

    RăspundețiȘtergere
  20. Wow, eu credeam ca abia de curand ma bagi in seama cand colo... m-am fastacit toata, am si rosit.
    Da bine omule, chiar n-ai nici o observatie, nimic, ca doar am publicat si neste poze cu yoga si votca, sau tu votca nu...
    Atunci poate ai ceva de zis despre sticla aia de vin cu inimioare, nu te jena...

    RăspundețiȘtergere
  21. uneori asa am un chef de fapte rele, ca doar abtinandu-ma sa le si fac raman cu impresia ca fac o fapta buna...

    RăspundețiȘtergere
  22. apăi, neamţule, geoană a avut mai mult noroc cu faptele bune. păcat că nu ştie să facă avioane.

    RăspundețiȘtergere

comentati