luni, 26 octombrie 2009

President Traian Basescu: Romania will register economic growth in 2010

de A.C. HotNews.ro
Vineri, 23 octombrie 2009, 15:16
English Business
Romania's economic growth will be registered in 2010 and the IMF loan was needed to maintain the Central Bank's reserve, President Traian Basescu declared, quoted by Romanian news agency Mediafax. Even we are undergoing an economic crisis Romania is not the country we knew five or ten years ago that cannot overcome such difficult economic moments, Basescu said. He added that the country has the same resources it had in 2007 due to the economic crisis. We loan money because we do not want to affect the reserve of the National Bank, which amounts to about 26 to 27 billion euro.


Draqu m-a pus sa-mi fac blog. Acum vreau nu vreau trebe sa scriu ceva. Ce pot scrie ca sa-mi fac trafic? Nu prea stiu ce trafic am ca nu mi-am pus numarator da orsicit.. deci trebe sa scriu ceva de politica ca-i campanie prezidentiala si trebe sa ma implic si io ce draq, ca cica omu-i un animal politic.

Ieri, duminica am fost la un matineu muzical. Sonate de vioara si pian, la vioara un preten bun si la pian o japoneza. Buna, f. buna. Schubert, Bela Bartok, Strauss. Bartok ie greu de digerat mai ales inainte de masa, da japoneza s-a descurcat misto cu acordurile folclorice. Oricum concertu a avut mare succes, s-a dat si bis.

Dupa am mers la party, au fost destul de multi. S-a discutat de muzica, mai ales de nasoalele de la filarmonica din Bucuresti unde se bat unii cu altii, cica chiar s-au anulat niste concerte, le-a scazut lefurile.

Mincarea a fost f. buna, a fost si tuica din Maramures, a adus-o Virgil si Ana, niste tineri f. simpatici din Timisoara. D-abia au venit in Germania doar de citeva luni, ambii muzicieni f. buni, se pare, au prins posturi f. bune la orchestre grele. Lu Virgil i s-au furat instrumentele, flaut si inca ceva de suflat, in Germania, comunitatea romaneasca a sarit insa in ajutor si i-a facut rost de imprumut ca sa poa sa dea concurs.

Mai apoi s-a discutat de copii, masini si s-au spus bancuri. Vasile stie f. multe bancuri, il cunosc de mult si-i stiu si toate bancurile pe care le-am auzit de zeci de ori. Acum le-a spus insa in germana pt. japoneza, mi s-a parut ca-n germana sunt chiar mai proaste decit in romana. Japoneza a ris.

Da uite ca m-am luat cu vorba si n-am scris nimic de politica. Virgil, baiatu nou venit, ierea f. multumit, zicea ca s-a-mplinit urarea lu Basescu cu „Sa traiti bine!“. Iel traieste bine, de cind a venit in Germania!

12 comentarii:

  1. Bre, Țigane, dacă tot ți-ai făcut blog, uite acili-șea la noi la cantină un cadou pentru matale. Hai noroc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo lu Base si lu Boc c-au fost inspirati de Udrea, ca cred ca de-acolo si-au produs citeva jeturi bune de idei ...

    Si noi faceam la fel cind eram studenti. Nu cu bugetul, dar cu frigiderul. Aveam unu misto, dar ne tineam ridichile la vecini, sa nu-l uzam pe-al nostru. Ei erau baiati de comitet, ne luau tot asa, putin.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uuuuuuuu-uuuuuuuu!!!
    Ia-ba-da-ba-duuuuuuuuuuuuuuu!!!!
    Ceva de sprijiiiiiiiiin să mă Opreeeeeeesssss...

    Aoleo, vai de naţia mea si de zilele noastre, Neamţule, ce izghitură-am mai putut trage... Au-au-au-aaaaaaau, au-au-au... Că m-o pus mama supărării să viu cu gondola; mă gândem c-oi ajunjă mai iute, că am ore de la două... Au, au...
    Cum care gondolă? Eşti culmea! Gondola care mi-o rămas de la răposata în domnul Riţi... Au! Nu, nu, că-i bine: în domnul cu ”d” mic, că în domnu Băsescu o răposat. A, că l-o scris pe clopote cu ”D” mare... No! Ce să-i faci... Iaca, de la clopote i s-a trage: s-o trufit domnu, şi ele să răzbună şi-i trag... Aaaau! Că nu-i bine să iei numele Domnului în deşert! Vaaaai! Io gândesc că-s tătă vânătă...
    Şti-mă mama dracului di ce-oi hi vint io cu gondola... Poate di ce-am avut încredere în stat! Că de la stat o am, ştii...
    Cum? Cât am dat pă ie? Io n-am dat chiar nynyc! Statu o daaaat. Io gândesc c-o dat cam de două ori cât o luat pe flotă. No. Aaaau... Ba nu, că la noi aşe-i, nu ca-n Germania: noi câştigăm într-o zî o sută de lei şi tăt în zua aia cheltuim două sute; neamţu câştigă suta şi cheltuieşte hăăăăăl muuuuult jumătate. No. Da la noi îi invers. Vaaaaaai!
    Şi-apă când o văst statu că n-are cu ce plăti, o lăsat gondolele pe marjinea drumului, că da de li s-a cherde urma şi n-a mai şti nime de ele. No! Şi s-o dus oaminii şi şi-o luat care câte-o vrut... Că la noi aşe-i: di la stat îşi ie care cât vre, nu-i nicio restricţie. Nici de viteză nu-i... Aaaaaaau! Mie nu mi-o trăbuit numa una, pentru când plouă, ştii. Să nu mă duc la şcoala cu maşina, că-mi udă cauciucurile şi-s noi. No. Vaaaai... Cum să mă ude-n gondolă? Auzi la el! Pă ce, io n-am parapleu???!!! Au, nu mă face să râd, că mă dor coastele! Pă cum supărare să nu râd, dacă nici atâta nu te duce capu că un amărât de parapleu şi io-mi pot cumpăra!... Nu, că şi gondolă-mi luam, nu stătem io-n nădejdea statului, da m-am bucurat de asta c-or zîs că-i nouă!!! No, zîc, dacă-i aşe, apăi es must musai să aibă revizia la zi! Şi ui cum o avut-o, că tătă m-o-nvineţît... Aaaaauuuu... Macar c-o putea ave, la cât am dat pe ie! Sau, mai bine zâs, n-am dat. Că n-am dat încă... Ni nu cre c-oi trăi s-o gat de plată. Da a plăti-o ficioru-mio, nepoata-ta şi alţii ca ei, nu mi-i mie frică_că-a rămâne neachitata, n-ai tu bai! Auuu...
    No. De-aia n-o dau. N-o dau să ştiu că nu ştiu ce-a hi... Ce dacă n-am Veneţie? Dacă_n-am, îmi fac! Ia, descâlcesc Târnavele mintenaş de unde se-mpreunăăăă şi nu mă mai cred la Roma: mă cred la Veneţia, ce? Aaaaau...
    Cum de unde bani???
    Păi, Neamţule dragă, stai să-ţi spui:
    Dacă iasă tăt domnu ăsta, macar c-or începutără a-i suna clopotele, dacă iasă tăt iel, îţi zâc, apoi nu mi-a hi mie teamă că n-a găsî von prost pe undeva să facă şi-o Veneţie... No.
    Dacă_nu_nu!

    Mânăăăă, birjaaaaaaar....

    RăspundețiȘtergere
  4. Prietene
    daca nu spuneai, nu stia nimeni ca esti inginer. Pe bune, nu se vede. Pentru consultari privind traficul, iti recomand sa mai treci pe la mine.
    http://andreisamericandream.wordpress.com/2009/10/29/18-milioane-de-euro-a-costat-referendumul-coalitiei-322/

    RăspundețiȘtergere
  5. Este firesc, oricarui om normal sa-i placa, dar nu eu ma vaitam de trafic ci tu. De aceea te-am invita sa analizezi o metoda de a creste atractivitatea blogului. Sigur ca am presupus ca nu o sa te intereseze, in acest caz, subiectul in sine, ci modul in care este expus. Dar asa cum ingineria are pentru mine multe taine si jurnalismul are pentru tine. Amindoua meserii au un element comun, sunt in primul rand analitice, doar ca operaza cu parametri diferiti, ca sa folosesc un termen de-al tau. Da rahatul asta de caseta care nu are memorie, in care trebuie sa-ti treci de fiecare data nickul si adresa, de ce nu il repari, ca este si el un element care reduce traficul. Si e pacat, ca ai muncit si ai scris misto, ceea ce ai scris.

    RăspundețiȘtergere
  6. Andrei, merci de complimente da chestia cu traficu a fost la misto, am vrut sa spun ca doar temele politice au succes.

    Nu e in intentia mea sa fac un blog popular si nu ma intereseaza traficu. Asta ar insemna si obligatii, sa scriu si cind am si cind n-am chef, sa raspund si cind am si cind nu am chef.

    Sunt multumit cind mai apare unu sau altu cu cite o chestie misto, de ex. postarea daca_nu_nu e splendida si face cit o suta de postari cu urari de binete.

    RăspundețiȘtergere
  7. Inimioara, da gondolieri, gondolieri din aia virili si cintaciosi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Măi, la asta nu m-am gândit, că mă ţiu de amazoană, ştii... Da nu-i rea ideea ta, nu-i rea deloc! Ai si vreo sugestie anume???
    Acuma, no, dacă_n-ai_n-ai!

    RăspundețiȘtergere
  9. Andrei ai o impresie deformata despre arta ingineriei, Un ing. bun ie un artist, un om plin de fantezie, talent, bun gust.

    RăspundețiȘtergere
  10. daca_nu_nu, nu pot da nume in perioada asta fierbinte de campanie electorala!

    RăspundețiȘtergere
  11. Inginerule
    Asa este. Ma intrebam, oare de ce sunt atitea bancuri tematice referitor la aceasta nobila profesie? Raspunsul tau, oarecum ironic, se incadreaza in cel dat de ingineri. Cred ca acestora nici nu trebuie sa le ceri diplome la angajare. Ii poti recunoaste, ii poti angaja, ca sunt si utili.

    RăspundețiȘtergere
  12. Andrei, ceea e faci tu, parametrizand atractia cuiva pe internet, corespunde exact ideii tale despre ingineri(sincer, nici nu t-am citit postul catre faci trimitere, am luat-o direct ca o invitatie la cresterea traficului pe blogul tau). eu sunt atras aici de cu totul altceva, il "calc" pe neamtu tiganu de cate ori apuc, cu speranta ca a mai scris ceva.

    la tine mi-a placut foarte mult reteta de saramura la miami(cred ca la tine am citit-o) - fir intins! :D

    RăspundețiȘtergere

comentati