joi, 1 octombrie 2009

Daca n-ar fi existat fotbalu l-as fi inventat.


De la stg. la dr. sus: Nicote, x, y, z, Io, Dan frumosu, iel

Fiind băiet maidane cutreieram si jucam fotbal, chiar si inainte de a ma naste, zicea mama.
Vroiam sa joc in echipa celor mari, ma duceam si-i numaram, daca erau fara sot ma bagau si pa mine de umplutura daca nu, nu. Nimic nu-i mai trist sa stai pa tuse, am invatat sa pling fara lacrimi. Singura sansa era sa fi proprietar de minge. Am spoit un an tingiri si am avut o mingie de cauciuc rosie de 9 lei. Eram cel mai mare din parcare, desi p-acolo nu aveam parcari, "tigane hai sa jucam, tigane fa echipa". Minunea a tinut trei zile, un sut intr-un salcim si s-a dus dulcea minune.
Am jucat fotbal peste tot, chiar in California, renuntind la niste turistice, in Yosemite, noaptea cu amis, in Maldive cu personalu. Am jucat pe zgura, zgura ma-sii ca-ti intra pa sub piele, pe gazon natural si de plastic, pa beton, asfalt, macadam, pa zapada, pa ploaie, noroi, plaja, da unde nu am jucat. Am jucat in costum de haine cu cravata, in tenisi, descult, in pantofi de lac, in crampoane care-ti intrau in singe.



Am avut fracturi, blesuri, vinataturi, entorse, ochi umflati sa nu mai vorbesc de ce-nseamna sa primesti un sut de la doi metri in coaie.

Why, Warum ist die Banane krumm, de ce?

Pai ce poate fi mai grozav decit sa dai o folia seca acolo la vinclu unde se fut paianjenii, sa i-o bagi unuia printre picioare, care si-a uitat sortu, sa driblezi, sa cotonogesti? Ce poate fi mai educativ decit spiritu de echipa dupa ce dobitocu de coechipier isi da cu stingu-n dreptu? Si berea dupa meci, ie mult mai misto decit tigarea dupa..
Io am zis intotdeauna ca daca vrei sa cunosti pe cineva joaca fotbal cu iel, atunci il vezi in sufletu gol, nemachiat, neparfumat, asa cum l-a facut ma-sa. De multe ori mi-am dorit sa joc cu nefasta-mea, pt. a o cunoaste, da nu se lasa, are ceva de ascuns. Cind sunt sfirsit, obosit, plictisit, joc fotbal si endofinele si testosteronii si peptidele sau cum draq se numesc alea se ridica ca aia .. cum ii zice?
Nasoala ie ca-mbatrinesti, cind am devenit bunic am vrut sa-mi las burta, barba si chelie, da mi-am luat un tricou special (vezi poza, Opa inseamna pe nemteste bunic).

Cind nu voi mai putea juca voi muri sau poate ma fac antrenor de fotbal feminin.

53 de comentarii:

  1. Din toata aceasta postare, plina de nostalgii, eu, cel mai tare si mai tare, am apreciat echipa aia de fotbal feminin. Desigur ca si textul, acum ma uit la Dinamo cu Panatinaikos si nu am timp de el. In schimb la echipa aia as intra si ca secund si ca maseur si sa rup bilete, da sa fiu si io acolo. Tot tu dai spritul, da rosu, in cazul asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Haoleo, mancatz-as! Tzara arde si astia viseaza la iepe blonde pe gazon... Pardon, brunete, no!
    Daca m-asculta Neamtzu pe mine si se facea bulebasha, acuma nu ne-ar fi trecut toate apele si-am fi avut si noi o satra ca toata lumea: randuita, in toata puterea cuvantului, ca Humulestii lu Creanga. Asa, uitatzi, oameni buni, ce batere de Dumnezau pe capu nost! Si pe Neamtzu il doare la basca! Cand i-am zis: ”Du-te, ma, tzigane, la parlamentu lu Ioropa, ca ai costum Armani!”, o zas ca nu-l lasa nefasta! Cand i-am zis: ”Fa-te, tzigane, bulebasha!”, o zis ca ce, iel ii muritor de foame, sa-i trebuiasca lui bataie de cap???...
    No, uitazi aici bataie de inima!
    Daca_nu_nu!
    P.S. Io ganesc ca terenu ala de folbal int-o lature ii di pi la noi, di pin Apuseni...
    P.P.S. Şi a dracului sa siu daca mai dau io vo data la von dragutz vo poza de cand ma jucam cu cotca pa cept... Ca, ni ce face cu ie: tz-o ie dintra tzatze si tz-o pune pa sait!

    RăspundețiȘtergere
  3. E usor off topi, dar intrebai cine e Larisa. Nu o cunosc, dar am gasit ceva la ea pe blog, edificator. Pe intelesul chiar si al fotbalistilor. Citez:
    "Ii multumim domnului Adrian Nastase pentru initiativa si domnului Ion Buzatu – autorul acestei lucrari in colaborare cu autoritatile chineze pentru ocazia oferita de a patrunde in peisajul Chinei"

    RăspundețiȘtergere
  4. daca_nu_nu
    Tara arde de cind o stiu si chiar di-nainte, e de fapt prilej de veselie, ca romanu face haz de nacaz.

    Parca-mi pare rau ca nu m-am lasat ales, as fi dat o lege ca toata lumea sa joace fotbal.

    P.S scuze ca ti-am bagat poza da si tu ai gresit ca te-ai deconspirat, n-ar fi stiut nici draq ca tu esti, nu te-ar fi cunoscut nici dupa accent.

    RăspundețiȘtergere
  5. ...Mânca-le-ar tata vrăbiuţele şi porumbeii lor !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. ...Io ce să fac să nu fiu Anonym ? dak nu stiu germana?

    RăspundețiȘtergere
  7. Andrei cred ca Larisa ie alcoolica, ai grija totusi n-o trimite la mine ca poate o injur si ma modereaza.

    Fusei si io vara asta in China, chiar ma gindeam sa povestsc ceva de asta, da vad ca romansii au saracii de iei alte probleme decit sa asculte aberatiile mele.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Anonim
    Ce sa faci?! Pai, ce face orice autor de anonime: LE SEMNEZI, FRATELE MEU! Ca mine! Ca Neamtzu-i neamtz si gata: scrie si cifrele pa nemtzeste!
    Dac_nu_nu!

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Neamtzu
    Ai fi dat o lege ca toata lumea sa joace fotbaaaal???? Haoleo! Mai, tu tzii cu Becali! Vezi, nu-i da idei, ca mai stii, ptui, cruce-n san!, ce-i mai defileaza prin mansarda???...

    @ Totneamtzu
    M-am desconspirat, hai? Pai cum sa nu ma desconspir? Ca m-apuca pandaliile cand vaz ce iepusoara am fo si ce martzoaga am ajuns... Nu va uitatzi ce nu mai este, c-o fo!!!

    @ Totneamtzuatreiaoaracapoate
    Da, daca bagi fotbal obligatoar, cu astea de ne masuram in tone ce-ai de gand??? Io zic sa fii bland cu noi.
    Daca_nu_nu!

    RăspundețiȘtergere
  10. neamtule, io am reusit s-o conving p-a mea nefasta sa-i trag macar la poarta...

    tu esti deja bunic? apai esti tanar, doamna, esti tanar! :)

    si, da, cea mai faina amintire e cea cu mingea-n coaie de la doi metri. de aia le mai avem netede.
    si, da, atunci cand nu mai poti da-n besica se lasa cu ele cretze. d-aci si depresia varstei a treia...

    RăspundețiȘtergere
  11. inimioara facem impreuna citeva antrenamente si revii la ce ai fost si-nca ceva pa deasupra.

    Pis, pis dutza, ie misto sa fi bunic, mai ales ca daca m-as vopsi ar zice lumea, cind sunt cu nepoata, ce tatic tinar si are deja un copil!
    Promit sa scriu si despre asta, desi io nu ma prea tin de promisiuni.

    RăspundețiȘtergere
  12. of, of, bărbații ăștia cu fotbalul lor... mie-mi place hocheiul, o fi bine? Uite acu trebuie să înceapă sezonul NHL...

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Neamtu
    Las prostiile! Mai bine spune-mi cum o cheama pe fetita??? Ca-i tare faina... Seamana cu tine! Sau, ma rog, daca_nu...

    RăspundețiȘtergere
  14. Da? E un nume frumos!
    Latinii il considerau sacru, pentru ca cei botezati asa (mai multi) consolidau caminul si vegheau asupra familiei.
    Sa-ti traiasca!!! Si sa te bucuri de ea!!!
    Poate-ti vin mintile la cap si candidezi la viitoarele europarlamentare...
    Daca te lasa nafasta!
    Daca_nu... zadarnica truda!

    RăspundețiȘtergere
  15. Inimioara uita-te jos, repede ca nu dureaza.

    RăspundețiȘtergere
  16. E misto nepoata. Daca o aduci in America, are mari sanse sa ajunga in lotul national de fotbal. Ca astia sprijina fotbalul, ca cica e sport pentru femei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Andrei, Germania ie campioana europeana la fotbal feminin si nici mondial nu stau rau.

    RăspundețiȘtergere
  18. zingaro, uite, sorry :) io ziceam ca esti asa, un imigrat la fo patruj de ani, cu proaspete ifose si cand colo ia uite ce persoana respectabila si bunic pe deasupra ;)
    ei, ie de bine, zic io, adica important ie sa fie spiritu tanar! ieste? :D

    RăspundețiȘtergere
  19. nemo, nu te lua dupa aparente, nimic nu-i ce pare a fi, cu atit mai putin io ca as fi o persoana respectabila, doar ma prefac.

    RăspundețiȘtergere
  20. pa la 20 si ceva de ani deja eram "mare" ing. Lucram in aviatie si proiectasem deja destule. Fabricarea se facea la I.Av. Brasov, cu care aveam contacte mai ales prin telefon si fax, nu ne vazusem niciodata. Cinvda am fost acolo in asistenta tehnica. Portaru m-a legitimat de cinci ori nu putea concepe ca un pletos, in blugi si cu cosuri pe fata poate fi "marele ing." de la Bucuresti asteptat. Cei cu care lucram au fost surprinsi, se asteptau la un mosulet urzuz si autoritar. Iata ca am ajuns mosulet urzuz da par un pusti cu cosuri, cred ca dau in mintea copiilor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Crezi? Numa crezi ca dai in mintea copiilor? Io-s sigura!!!
    Auzi la el: uita-te-n jos, da repede, ca nu dureaza.... Haoleo! Ce dracu sa fie asta??? M-as uita in jos, da nu stiu intre ce sa ma uit!... Cand eram tanara si formoasa, atata de formoasa ca eram la toate echipele de fotbal, nu mai pridideam de oncoronfoaoncoronfoa, mormormormor sau nohainmalnohainmal, toate astea fara numar, fara numar, si-acuma - lumeeeeeeee!!! - auziti ca nu dureaza!
    Io ganesc ca Neamtu-i asaltat de smulsele alea anorexice pe care le antreneaza sa-l scape de cosurile de pe fatza si nu stie cum sa scape de noi, astea de-am batutara optzaci de kile. Ase afront n-am putut pomeni de cand m-o lasat Dumnezo pe lumea asta...
    Tanti Jeni, ma primesti la cantina lu matale?
    Daca_nu_nu!

    RăspundețiȘtergere
  22. inimioaro, jos, jos de tot daca dai cu rotita de la soricel am pus o pozna..

    RăspundețiȘtergere
  23. 3 Oktober Nationalfeiertag Deutschland!

    Traiasca Germania!

    Plec la un chef! Sper sa conduca nefasta-mea, masina!

    RăspundețiȘtergere
  24. Vaaaai, manca-o-ar mama!!!! Vaaaai, frumoasa-i! Doamne-Doamne!!!
    Apoi, zi, omul lui Dumnezeu, ce-ti da prin tartacuta, nu ma lasa a grai mascari cand se afla copii de fatza!
    E foarte frumoasa! Zici ca-i pictata! Sa-ti traiasca! Sa-ti traiasca! Sa-ti traiasca! Si tu sa traiesti, sa joci la nunta ei!
    Multam fain!

    RăspundețiȘtergere
  25. Va conduce nevasta-ta sigur, ca fac io un descantec, sa te rasplateasca Doamne-Doamne ca mi-ai inseninat ziua...
    Petrecere frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  26. Neamtule tigan, mie imi place tare mult cum ti-ai facut tu din renume nume, semn de personalitate, dar ia zi-mi, io pe teren cum sa te strig ca sa-mi centrezi mie sa dau cu capu' intre tzatzele fotbalistelor astora? Ca fara minge n-am voie. Si e cam lung asta cu neamtu tiganu, as prefera unul mai scurt, din 3 litere daca se poa', sa te strig mai repede, sa vina si mingea mai la sigur.

    RăspundețiȘtergere
  27. De jucat fotbal nu prea am chef, dar macar arbitru tot as intra la echipa aia. Preferabil pe seara, sau la umbra ca sunt cam satul de caldura. Sa-ti traiasca nepotica. Da cu cine seamana?

    RăspundețiȘtergere
  28. Neamţule, io în copilărie jucam fotbal, da' cam dădeam la gioale, se pune? Pot în schimb să stau demnă în ploaie, când se cântă imnu şi am şi tricou alb. Mă iei la tine în echipă? Că ştii că sunt bună cu organizarea. Nepoata e genială!!! O să pun şi eu pe săptămâna viitoare pozne cu nepoata şi fina mea, care tocmai a ajuns la vârsta când vorbeşteeeeee şi spune obsesiv: pui Albă ca Zăpada? Pui Albă ca Zăpada? Pui Albă ca zăpada? :D

    RăspundețiȘtergere
  29. Neamţule, ca să vezi că-s fată bună (dracu-i rău, că nu mă duce!) şi-s tare sâmţâtoare la suferinţa aproapelui, iaca-ţi pui aci, la capu patului o cafeauă nendulcită şi-on deţ de jinars de la noi, de la Jidvei. N-ai grije, că nu s-a aprinde-n tine! Îl poţi be liniştit, că asta-i licoare curată, nu poşircă de-acee de v-au datără nemţii pe la festu lor, că şi negustoru lu Sadoveanu să mira ce beutură proastă poate fi...
    No! Şi după ce le-i da pe gât, întinde-te, maică, la loc oaleacă, să te stâmpere la capu cheptului... Şi las nefasta să-ţi leje capu de te doare, că nu doare de beutură, cum doare de călcătură...
    Bagă de samă, să nu te puie dracu să te-ncumeţi astăzi pă gazoane, că io la oasă rupte nu mă pricep şi fras capeţi! Slăbănoajele-alea din echipa ta nu să ştiu la diresătură, numa la alergătură. Io zâc să-l laşi azi pe Andrei să le fugăre o tură, că, vorba aia, pentru pretini... totdeună ce avem mai bun! Nu de alta, da să nu paţi, Doamne apără şi păzăşte, vo prăpăştenie, că rămâne şandramaua fără bulebaşă...

    P.S. Poate-a trece şi Tanti Jeni cu ceva leacuri de-ale mneaei, c-am văst io că-i tare cumsăcade.
    Daca_nu_nu!

    RăspundețiȘtergere
  30. Nefasta n-a vrut sa conduca, cica nu poa pa-ntuneric, ca nu-s buni pantofii, ca nu stie cu masnina mea, da ca p-a iei nu vrea s-o ia, ca draci ca laci, da a fost lumea buna la chef, compozitori, pictori, violonisti, pianizde, consuli. S-a vorbit de festivalu George Enescu cu multe amanunte, am aflat o multime de chestii, daca vreti va povestesc, da cred ca nu vreti, ma doare un pic capu, da nu de bautura..

    Sa revenim la no (cum zice ardeleanu) muton! Lia te iau in echipa, te fac capitana, de asemenea eroi avem nevoie, pa daca_nu_nu o pun la rezerve ca vine cu jinarsu, ie bun inainte de meci ca sa ne facem rai.

    RăspundețiȘtergere
  31. Yep, io am purtat cu mindrie totdeauna o porecla ca ajungeam sa nu mai stiu nici io cum ma cheama, si profesorii si sefii si partenerii ma stiau mai mult dupa porecla decit dupa nume. In scoala imi ziceau Calu, chiar si profesorii, aia de fizica imi zicea insa numai minzu, cind merg in Ro imi zic "neamtu", cind sunt in Ge imi zic "tiganu", nefasta imi zice "mha", la fotbal imi zic Hagi

    RăspundețiȘtergere
  32. Ha!-Ha!-Ha! Puteam jura!
    Să mai zică amu careva că nu iezistă solidaritate femeniniă! Iezistă fraţilor, da legea ei nu-i scrisă încă!!!
    Iartă-mă, Neamţule, dar mă tăvălesc de râs numa când mă gândesc ce greu îi să conduci la volanu lu bărbatu-to... Crede-mă, că ştiu ce spun!!! Nuş cum dreaq fac şi io, că tăt pantofi incomozi am, taman când are bărbatu-meu ţugu mai comod!!!
    Tuluvoaie, Iştenem, gânduri bune şi felice pentru nefasta-ta din partea me!
    Daca_nu_nu!

    RăspundețiȘtergere
  33. Ok, atunci ast joc o sa te strig Ge, asa cum eu sunt Ro, Lia - Li, si, fireste, daca_nu_nu - Nu. Pe cine bagam in poarta? Eu cred ca Nu e cea mai potrivita. Andrei la inaintare, ca-i din USA, eu stau pe la mijloc, mi-a placut intotdeauna pozitia asta cat am jucat fotbal, nu alergam neaparat mult, ca jucam pe terenuri mici, dar dadeam pase exacte si eram bun de dat si goluri, bun si-n aparare. De fapt, nici nu foloseam noi formula asta "mijlocas", ci "fundas inaintas". Tu? te bagi la inaintare? le ai cu aerienele, dai cu capu' bine? Vrei sa stai la miloaga, langa poarta adversa? Sa tii portarita adversa de vorba, s-o vrajesti sa te lase sa mai dai cate-un plin in gol? Ca noi asa faceam cand eram mai tinerei. Binenteles, regula ofsaidului nu era valabila. Chiar, de ce nu s-o fi eliminat regula asta si din fotbalului "mare"? Scorurile ar fi mai mari, disputele mai crancene, greselile de arbitraj mai putine. Eventual sa se instituie un cerc de vreo 6 metri, ca la handbal, in care jucatorii sa nu poata intra. Si uite asa, chiar daca nu putem noi inventa fotbalul, il putem reinventa. Tu ce parere ai?

    RăspundețiȘtergere
  34. Dragule, sunt alături de tine în suferinţă. Gagicu nu are şi nici nu doreşte carnet că cică nu simte nevoia şi nici nu îi cad coaiele din cauza asta. Şi aşa că la şpriţ, nuntă, înmormântare, cumetrie, numai io ştiu cum e cu maşina. Îţi mulţumesc pentru poziţia de căpitan de echipă, dar pot fi căpuitan-fundaş? Că ştii că am fundu mare şi bombat :D

    RăspundețiȘtergere
  35. No,io ce să zic? Dacă tră să stau în poartă, stau! Totul pentru echipă! Totul pentru victorie! (Apropo, îmi spuneţi şi mie contracare jucăm? Nu de alta, da să nu mor proastă!). Da... stau! Când eram mai tinerea, unde voiam mă punea, da de, da de, da de-oi sta. Da acuma, vai de mine, stau, stau, stau da de mă pune!

    Numa că cinstit şi onest e să vă spui din capu locului că io la-nălţime mare nu poci sui, că am ameţală. În chicioare mult tare iar nu stau, că am greutate pe spate. Şi când m-apucă tristeţea metafizică sau meditaţia carteziană - asta ancestral spunând şi hermeneutic - musai tră să mă-ntind. No. Da am un balansoar acilea-n curte, unde mă aşed io cându-i senin de privesc în voie la Munţii Făgăraşului; şi l-oi lua cu mine, ce supărare să fac? Şi când mă apucă cheful de meditaţie, mă aşed acolo şi aştept să-mi treacă, nu?

    Vedeţ numa c-aţ uitat de Tanti Jeni! Păi, fraţilor, dacă_nu mâncaţ bine, din spanac şi din salată, vax victorie câştigată!
    NU?

    RăspundețiȘtergere
  36. ietete ba astia nici nu au ajuns fotbalisti si au inceput cu fite, ca io am curu bombat, ca io vreau balansoar in poarta, ca io joc mijlocas. Ba, v-a intrat democratia-n cap. Pai unde va treziti, la munca? Aici se face ce zice antrenoru, hai acum la incalzire, joc de glezne, pasu piticului, 3 ture de stadion in ritm sacadat, slalom cu mingea, ba yep, aia-i minge ba, nu caramida, Lia se loveste basica de tine ca de coltu mesii, daca_nu_nu capu sus, tine linia la ofsaid, musca-l de retina, ia-l cu fulgi cu tot, p-aici nu se trece ca la Marasesti, daca_nu_nu lasa batistuta, nici sa-ti stergi mucii nu stii, ca noi nu jucam pa bani noi jucam de placere.

    RăspundețiȘtergere
  37. Am bagat jos o poza pt. tanti Jeni, poate-mi da o reteta!

    RăspundețiȘtergere
  38. pot sa stau io in poartaaaaaaaaaaaaaaa?
    ;)
    cruela de vila

    RăspundețiȘtergere
  39. Cruelo, dacă stai tu în poartă, am voie să marchez cu polonicu, ca la hochei?

    RăspundețiȘtergere
  40. se cunoaste ca sunt plecat de mult, nu mai sunt la curent cu realitatile romanesti. Pa vremea mea nu vroia nimeni sa stea in poarta, se zice ca cine n-are talent si-i place fotbalu se face portar. Acum insa toti vor portari, nu stiu daca sa zic, da la mine-n echipa nu se da ciubuc.

    RăspundețiȘtergere
  41. @tanti jeni : daca vii cu polonicu plin, promit ca marchezi da fiecare data!;)
    cruiela portarela

    RăspundețiȘtergere
  42. Cruielo, ai grija ca daca-ncepi cu vinzari te vind lu Becali.

    Tanti Jeni, ai cartonas galben, nu se intra cu polonicu-n teren. Aici ie lupta dreapta, in ciorapi ne mirosim in vestiar.
    Ia fa tu trei terenuri, da hop, hop sa-ti vad ritmu.

    RăspundețiȘtergere
  43. @ All
    Vai de mine, ce de lume bună aici, şi io stau ca proasta să mă sfădesc cu lumea pe aiurea... Ce să facem, ardelenii ăştia suntem mai grei de cap...

    Cum zici, Neamţule, că jucăm fără bani? Nu-i bai, fratele meu, că-s în grafic: asta fac şi la şcoală toată ziua! Ce, la aia, le poţi zice bani? Şi nu-mi ştergeam mucii! Mă ştergeam pe frunte, că la ce alergătură am putut trage, am crezut că tăt-tăt-tăt îmi stuchesc sufletu din mine, fi-ţi-ar fotbalu să-ţi fie, ca mă dor toate oasele!

    Iaca, a venit Cruela. Bine te cunosc şi-ţi mulţam că mă scapi de teren, Cruela! Io mă ştiu la stat pe tuşă: pot îmbărbăta echipa cu descântece şi cântece, ştiu şi să scriu! Aş putea face o pankartă pe care să scriu pentru ai noştri: ”Nu vă lăsa-ţi!” Am văzut eu odată la teveu şi tare mi-a plăcut caligrafia. Şi când m-am măritat voiau unii să-mi scrie pe-o tablă: ”Bine a-ţi venit!”, da io am zis să n-o puie, că poate cade cuiva în cap, dracului, şi le-ncurcă desinenţele.

    Tanti Jeni, poţi intra cu polonicu-n mulţime, ca Mihai Viteazu-n oastea lui Paşa Hassan: împart eu ce mai rămâne din bucate. Că mă ştiu la-mpărţală, să ştii. Mâine-poimâine, dacă_nu ducem bucate de-acasă pentru şcolari, ne pomenim cu sălile goale, că nu mai vre nici dracu să înveţe carte! Cică le-ajunge câtă ştiu...
    NU?

    RăspundețiȘtergere
  44. Anunt important, miine luni 5 octombrie, incepe antrenamentu la ora locala 17, bugetarii sunt rugati sa termine greva mai devreme.

    RăspundețiȘtergere
  45. Ce? Azi n-o fost antrenament??? Şi io di ce-am putut fugi atâta? De proastă?!
    Io una grevă nu fuck! Că cică nu-s membru! No!
    Daca_nu-s_nu-s!

    RăspundețiȘtergere
  46. Băi, ce de anonimi p-aici! Noroc că pe tricouri pun ăștia numere să ne deosebim naibii. Țigane, să știi că nu mi-e frică de făcut ture de teren că-s obișnuită din armată: am făcut ”pluton fuga-marș” îmbrăcați cu completu chimic și masca pe figură de la Poplaca la Sibiu, vreo 16 Km de se crucea lumea când ne vedea alergând. Da, am făcut armata, așa se făcea pe vremea mea când erai admisă la Facultatea de Bucătărie.

    RăspundețiȘtergere
  47. Tanti Jeni, cind incepi antrenamentu cu mine o sa ti se para armata pension.

    Nu uitati miercuri avem joc de cupa, veniti cu ghetele cu crampoane mici si cele cu crampoane mari, fara tocuri.

    Deoarece suntem o echipa apolitica vom avea tricouri incolore, inodore si transparente, doamnele cu tite mari sunt rugate sa procedeze in consecinta, doamnele fara tite, nu.

    RăspundețiȘtergere
  48. Auzi, antrenamentul incepe la 17... Pai daca incepe la 17, pana ne adunam noi, pana ne antrenam cu turelele alea de teren cu care ne ameninti, neamtule tiganule, pana ne numaram, pana ne impartim pe echipe cu certurile de rigoare pe posturi, se face opspe-opspe juma. Iar de jucat, cand mai jucam, ca la 19 cel mult juma e intuneric? Sau crezi ca avem nocturne in Romania si pe maidane, cum o fi prin Ge? Bag seama c-ai uitat realitatile romanesti si ti-a mai si intrat algemaine organisiren in sanje. Poi nu, la noi e cam asa:
    1. Jocul tine loc si de antrenament, jucam de 2 ori mai mult asa.
    2. meciul incepe imediat cu cati suntem, fie si doi. Care cum vine intra in echipa si pe postul care striga dupa el cel mai tare.
    3. meciul dureaza pana se termina, adica pana ne striga acas' mamele, nevestele, soacrele, amantele copchii sau nepotii, dupa caz. Ne vor striga pe rand, se-ntelege, deci meciul o sa dureze pana cand ultimul se trezeste jucand singur. Se poate intrerupe meciu, cu pastrarea scorului, doar daca mingea nu se mai vede din cauza de noapte. Se reia a doua zi dupa aceleasi reguli.
    4. in poarta bagam fetele, asta-i traditie. Nu fac ele plonjoane dar au un simt al posesiunii de nu te lasa sa le bagi mingea in poarta fara voie de la tata. Poti sari peste voia asta numai pe propria raspundere, stiind ce te asteapta si daca esti tare la fuga. De asta, numai inaintasii adevarati rezista pe postul asta, dar fiecare-si poate incerca norocu.
    5. capitani de echipa sunt primii doi de pe teren, vechimea pe teren conteaza si ea, ultimul ramane cel cu mingea. E bun de capitan cat il tine mingea, daca vrea tot timpul, trebuie sa aiba destule.
    6. Antrenor nu servim, astia iau bani multi si degeaba, tot jucatorii-s baza iar organizarea pe posturi vine de la sine, ce rost sa-si mai aiba un antrenor?
    Sper c-ai inteles ideea, noi suntem romani si ne jucam de placere!

    RăspundețiȘtergere
  49. HA!-HA!-HA! Tipic!!!!
    Cum vine unu de-afară cu iniţiativa, cum să află românaşu să-i adapteze teoria!!!! Bravooooo, Yep!!! Hip, hip, Ura!!!! Să nu mori de râs??? La fix ne-ai prins, amice!!! La fix! Felicitări! Eşti mare!

    Altfel, io una armată n-am făcut, că-n 90, când am plecat la cele şcoli înalche, tumna s-a scos. Har Domnului! Altfel, îi băgam io, cu armata lor cu tot, şi mă-ntorceam la boi, acasă... (că vaci, aveam şi-acole destule...)

    Acuma, mă tăt gânesc io, cum oi fa să n-adorm păn să gată meciu, că parc-aşe o zâs amicu Yep, că, la noi, meciu ţâne păn-să gată. Doamne feri să nu să gate! Că... să nu hii la noi la cină...
    Dacă_nu, atunce_nu!

    RăspundețiȘtergere
  50. Io accept postul din atac, ca nu-mi prea place sa alerg mult. Stau acolo, cand vine mingea, o conving eu cumva sa o bag in poarta. Da' numai daca o bagam pe Simona in aparare, ca am vazut ce bine a aparat femeile. Sau ma rog, cum zicea ea, feminismul, asa ca eu dau goluri si voi nu luati. Sau luati, dar mai putine decat dau eu. Pe Cruela o bagati fundas la echipa adversa impreuna cu portarita aia cu curul mare si rotund sau bombat, cu ciupituri, ca sa am si eu cu cine sa stau de vorba cat timp sunteti atacati. Cand se face intuneric, shower,spritz si Corona, nu neaparat in ordinea asta! Fara poezii pe teren, vad ca blogul meu o sa intre in topurile consacrate acestei nobile forte a universului.

    RăspundețiȘtergere
  51. Yes! Yes! Yes!
    Aţi văzut? Aţi văzut? Mulţumesc, Andrei! Ai dreptate, poezia n-are ce face pe gazon! Ha! M-am scos! Promit să-ţi torn dublu, că, după cum mere treaba, io-s şi paharnicu, şi menestrelu. Io altu fugă decât după năluci, n-am ştiut la viaţa me... Mamăăă, ce-o să vă mai zâc: de inimă-albastră, de inimă neagră, de dor, de jele (aoleo, de cătănie nu ştiu, da contez pe Tanti Jeni). Pfiu! Lăudat să fii, că numa tu m-ai ştiut scoate, cu puterea lu Dumnezău Sfântu!
    Daca_nu...

    RăspundețiȘtergere
  52. Neica! cinstesti un suc dupa meci, la baietii de mingi? da sa fie de struguri, din aia toscanello, sau chiar de (la) titza vacii ! ;)

    RăspundețiȘtergere

comentati